GyorshírKiemelt hírek

Amilyen a mosdó, olyan a törülköző!

MTI

Nem árulom el, hány esztendeje vagyok szerkesztő. Egyet elhihetnek: már sok! Így dolgoztam az MTI híreivel már jóval a rendszerváltás előtt, és dolgozom azóta is, kormányoktól függetlenül. Ami bizonyos: sokféle dolgot tapasztaltam az MTI által kiadott anyagokkal, de ami most történt, olyannal soha!

Hupsza MTI

Megváltoztatva az MTI által adott címet, annál jóval epésebben akartam közölni olvasóinkkal, hogy gázolaj a legutóbbi, nyolc forintos áremelkedés után ismét drágább lesz. Megtettem, majd elkezdtem olvasni a szöveget, amelyből kiderült, hogy az MTI épp az ellenkezőjét harangozta be a a címben, mint amiről beszámolt, vagyis nem emelkedik, hanem csökken az ár.

Nos, ekkora bakit még egész pályafutásom során nem tapasztaltam!

Hiszen elvileg a hírt megírja a szerző, aztán elolvassa, javítja és publikálja az ügyeletes szerkesztő. Ugyanúgy, mint mint a nyomtatott és az internetes lapoknál. Jobb helyeken publikálás előtt a korrektor is ellenőrzi. (Ilyen jobb hely egyre ritkább, és az elmúlt évek tapasztalatai alapján, nem jobb hely az MTI sem.)

Húsz perccel az inkriminált hír után megjelent az MTI hírei között a javítás is, miszerint

MTI
Alig 20 perc elég volt a hiba felfedezésére.

 

Nem emelkedett, hanem csökkent a gázolaj ára.

Mit mondhatnék erre? A közszolgáltató hírforrás, azaz az MTI, nem különbözik a gazdájától. Beszél összevissza, aztán ha muszáj, javítja az elmondottakat. Mostanában „egy igazi magyar ember” nem bírál olyat, ami valahogy a regnáló kormányhoz köthető. Bűnömön enyhítendő, egy régi, igazi magyar közmondással fejezem be: „Amilyen a mosdó, olyan a törülköző!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A hír helyesen:

Csökken az üzemanyagok ára

 

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!