Mucsai rabszolgamentalitás, vagy Mellár?!

Akik ismernek, tudják, hogy sose voltam jobboldali. Bal oldalon dobog szívem mióta eszemet tudom. De ehhez méltatlannak tartottam volna mindig is, ha nem ismerem el jobboldaliak szakmai kiválóságát, vagy emberi minőségét.

Fontos, hogy elfogadjuk az emberek sokféleségét

Ez a liberalizmus, a szabadság elvűség lényege. Ezért sose okozott gondot együtt dolgozni, létezni tisztességes, becsületes jobboldaliakkal. Így vagyok Mellár Tamás pécsi közgazdász professzorral is, akivel a választásokon először ütöttünk rést Pécsett a Fidesz áttörhetetlennek látszó falán, és bejuttattuk az országgyűlésbe.

Most megesett vele a világ csúfsága

A Pécsi Tudományegyetem közgazdasági karán a járvány miatt online módon akartak vitát rendezni három kari tanár, többek között Mellár részvételével, hogy minél többen láthassák. Ezer néző be is jelentkezett már előre. De a kar vezetése először lefújta a vitát Mellár személye miatt. Aztán végül úgy döntöttek, hogy meg lesz tartva, de csak a szakkollégista hallgatók nézhetik meg. Ez kb. 50 fő. A vezetés azzal indokolja mindezt, nem akarja ellenzéki színben feltüntetni az egyetemet.

Borzasztó ország!

Mert kérdezem én, mi van egy demokráciában akkor, ha egy egyetem ellenzéki gondolkodású? Semmi. Hátrány nem éri, teljesítményét a szakmai munkán keresztül mérik. Ebben Mellárnál nincs kivetnivaló. Persze tudjuk, csatlakozott ő is ahhoz a 15 neves közgazdászhoz, többek között a baloldalinak nem mondható Bod Péter Ákoshoz, akik bírálni merték Orbánék gazdasági intézkedéseit a járvánnyal kapcsolatban.

Ezzel szemben nálunk, ha egy egyetem nem tolja elvtelenül a kormány szekerét,

elüldözik mint a CEU-t, pénzt vonnak el tőle, nem kap személyi státuszokat, pályázatokon hátrányba kerül stb. Pedig a tudomány sikere a gondolkodás szabadságán múlik. Persze mi már régen nem vagyunk demokrácia. Ezt tudja a pécsi kar vezetése is. Hát ez a valódi indok.

De engem mindig elborzaszt ez a gondolkodás

Az értelmiség felelősséggel tartozik tetteiért. Ő képezi a jövő vezetőit. Ez morális felelősséget is jelent, nem csak szakmait. Nálunk viszont nem önálló álláspont van, hanem egy szörnyű mentalitás. Még akinek nem is tetszik legbelül, az is elfogadja ezeket a játékszabályokat. Normálisnak veszi, hogy egy szakmailag elismert kollegájuk, akit korábban maga Orbán is megbízott a KSH vezetésével, le lesz tiltva, emberileg, szakmailag félreállítva, csak mert rettegnek a kormány retorzióitól.

Aztán mikor jön a tiltakozás, akkor azt mondják:

– Na jó, nem rúgjuk nyilvánosan a pöcegödörbe a kollégát, de eldugjuk a nyilvánosság elől amit mond! Ez a katasztrofális rabszolga mentalitás uralja nálunk a jobboldali értelmiség nagy részét. A másik felük meg csaholó seggnyaló, akiknek szakmai teljesítménye nulla, de odafurakodnak a húsos fazékhoz.

Az ország jövője azon múlik, hogy bal és jobboldali gondolkodók meddig játszunk még ennek a korrupt, aljas, önző hatalomnak a játékszabályai szerint.

Vagy felborítjuk a kártyaasztalt,

és azt mondjuk, csaló, cinkelt lapokkal folytatott, előre kiválasztottak győzelmére irányuló, mocskos játékban nem veszünk részt. Akkor se, ha emiatt nem leszünk vezetők, és gazdagok! Erről kellene a jobboldali, értelmiségi kollégáknak dönteni, ha még maradt bennük tisztesség!

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Mucsai rabszolgamentalitás, vagy Mellár?!

  • 2020.04.30 - 19:11
    Közvetlen hivatkozás

    A profi firkászok már nem mucsáznak úgy, mint a Doktor Tanár
    Elvtársúr. Ez olyan finnyás intellektulok tempó lett.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük