Muhari Eszter győzött Szocsiban

A magyarok egyéniben négy érmet szereztek a kadet és junior vívók Európa-bajnokságán.

Az első napon női párbajtőrben Muhari Eszter győzött, Dékány Kinga pedig a második helyen végzett, míg férfi kardban Kaiser Balázs harmadikként végzett. A zárónapon Pusztai Liza lett bronzérmes a kadet női kardozók között.

Muhari Eszter, aki tavalyi ezüstérmét aranyra fényesítette:

“Természetesen nagyon boldog vagyok, lehet, az is segített, hogy kicsit elaludtam reggel. Egész nap sikerült nyugodtnak maradnom, és úgy érzem, ez nagyon lényeges volt. A vívás is jól ment, a tavalyi érmem után nagyon akartam idén is bizonyítani, és ez szerencsére sikerült.”

Dékány Kinga, aki felnőtt magyar bajnokként lett kadet Eb-ezüstérmes: “Nekem nehezen indult a napom, de aztán belejöttem. Nagyon örülök, nem szomorkodom az ezüstérem miatt, már csak azért sem, mert egyedül Esztitől szenvedtem vereséget… Szuper ez az eredmény, és még nincs vége, ezek után nyilván nem kell mondanom, hogy mit szeretnénk elérni a csapatversenyen. Köszönök mindent Galli Zsolti bácsinak, a családomnak, és mindenkinek, aki segített.”

Partali Csaba, a kadet női párbajtőrözők válogatott edzője: “Remélem, nem hangzik túlzóan, de nem lepett meg ez az eredmény. Az egész szezonban nagyszerűen vívtak a lányok. Büki Lili ötödik helye újoncként szép siker, a döntőseinkre pedig nehéz szavakat találni. Eszter és Kinga egész nap kimagaslóan vívott, öröm volt nézni őket. Természetesen ezek után nagyon várjuk a csapatversenyt, elégedettség van, jóllakottságról szó sincs!”

Muhari Eszti (jobbra) és Dékány Kinga parádézott Szocsiban

Kaiser Balázs, aki pályafutása eddigi legszebb sikerét érte el az Eb-bronzéremmel: “Igen, igen, szép ez a bronzérem, mégsem vagyok teljesen elégedett, talán holnap. A csoportban megvertem azt az oroszt, akitől kikaptam. Igaz, azt a románt sikerült legyőznöm, aki a mezőny egyik legerősebbje. Úgyhogy most bronz jött össze, de a csapatversenyt szeretnénk megnyerni. Köszönöm Kovács Laurának, édesanyámnak, aki minden versenyemen ott van, és az Újpesnek, amely mindig segítette pályafutásomat.”

Pusztai Liza

Vasárnap a fiatalabb korosztály, az U17-es kadetek részvételével női kardban és férfi tőrben rendezték meg az egyéni versenyeket. Előbbiben Pusztai Liza – aki korosztályában egymás után kétszer nyert Eb-aranyérmet, de már felnőtt mezőnyben is volt Eb-harmadik – a legjobb 64 között még nem lépett pástra, majd román, holland és olasz ellenfelet legyőzve jutott be az elődöntőbe, ahol 15-14-re kikapott a bolgár Joana Ilievától – a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint. Ugyanitt Nagy Valentina a negyeddöntőig menetelt és nyolcadik lett.

Kadet és junior Európa-bajokság, Szocsi

Kadet női párbajtőr egyéni, 81 induló:

1. Muhari Eszter (edző: László István, válogatott edző: Partali Csaba), 2. Dékány Kinga (edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Partali Csaba), 3. Kowalczyk (olasz) és Staszulonek (lengyel), 5. Büki Lili (edző: Plásztán Attila, válogatott edző: Partali Csaba), …25. Kolczonay Borbála.

Kadet női kard egyéni:

1. Unludag (török), 2. Ilijeva (bolgár), 3. Pusztai Liza (edző: Bódy István, Bódy Benjámin, válogatott edző: Bódy Benjámin) és Drozsd (orosz), …8. Nagy Valentina (edző: Varga József, válogatott edző: Bódy Benjámin), 9. Szűcs Luca, …26. Battai Sugár.

Kadet férfi kard egyéni, 56 induló:

1. Halimbekov (orosz), 2. Ren (brit), 3. Kaiser Balázs (edző: Kovács Laura, válogatott edző: Ravasz Etele) és Juzsakov (orosz), …8. Baaken Mátyás (edző: Decsi István, válogatott edző: Ravasz Etele), …11. Urbán Tamás, …20. Rabb Krisztián.

Kadet férfi tőr egyéni, 70 induló:

1. Macchi (olasz), 2. Winterberg-Poulsen (dán), 3. Bem (lengyel) és Di Tommaso (olasz), …17. Szemes Gergely, …22. Mihályi Andor, …43. Horváth Soma, …52. Tóth Gergely.

Forrás: hunfencing.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük