Cifra nyomorúság – Mulatni ment a tankerület

Közérdekű adatigénylés nyomán a napokban derült ki, hogy  a Dél-Budai Tankerületi Központban 41 kormánytisztviselő összesen közel 20 milliós motivációs elismerést kapott, ami átlagosan közel félmillió forintnak felel meg, míg a tankerület 9 vezető beosztású munkatársa több mint 6,5 millió forintot kapott, ami átlagosan bruttó 724 ezer forint. Ennél nagyobb pénzeső volt a Klebelsberg Központban, ahol 92 fő kapott összesen közel 97 milliós motivációs elismerést, ami átlagosan is több egymillió forintnál. A 15 fős vezetői állomány 34,2 milliós elismerést kapott, ami átlagosan 2,2 milliós összeget jelent.

Kis hatalom, kis rongyrázás…..

Hadházy Ákos újabb polémiát fedezett fel, amit közösségi oldalán osztott meg:

“Cifra nyomorúság – Mulatni ment a tankerület (persze nem a tanárok, csak a tankerület dolgozói) Miközben egyes iskolákban szombaton is lesz tanítás, hogy télen majd kevesebbet kelljen fűteni, a pedagógusok béremelését pedig 2027-re ígérik, vannak azért a magyar közoktatásban olyan helyek, ahol sokkal vidámabb az élet.

Például a Klebelsberg Központ (KK) szigetvári tankerületének dolgozói (CSAK a hivatali dolgozók, nem az iskolákban tanító pedagógusok!) augusztus végén egy remek csapatépítőn vehettek részt, amelyen egy harkányi, háromcsillagos hotelben szállásolták el őket, és borkóstolóval egybekötött vacsorán vehettek részt Siklóson.

A részletes programból kiderül,

hogy a szakmai programnak csak egy 45 perces „munkaértekezletet” nevezhetünk, ellenben volt hajókázás a Dráván és ebéd egy halászcsárdában – természetesen a tankerület költségére.

Nyilván, egy ilyen kirándulás költségének sokszorosát teszik zsebre a rendszer nagyurai,

de ez az eset nagyon jól példázza, hogyan működik jelenleg ez az ország.

Amit a nagyok odafenn művelnek, azt valósítja meg kicsiben egy nagyon pici hatalom, egy tankerületi vezető. Valójában senki nem sajnálná a dolgozóktól ezt a kis kiruccanást, ha egyébként minden rendeben lenne a közoktatásban.

A jelenlegi, válságos helyzetben viszont arcpirító az egész

És ha hozzátesszük azt a minapi hírt, hogy a Klebelsberg Központ 15 vezetője összesen 34 millió forint jutalmat kapott tavaly (a tankerületi vezetők prémiumai még nem ismertek), akkor azt kell mondunk, hogy végtelenül sértő a KK magatartása az egész pedagógustársadalommal szemben. Álljon ezzel szemben a tisztelet kifejezése azon tanárok irányába, akik a polgári engedetlenség eszközét és az azzal járó anyagi hátrányt vállalva állnak ki mindannyiunk jövőjéért! És azon diákok irányába, akik tüntetést szervezve és virrasztva álltak ki a tanáraikért!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!