Müller Cecília elnagyolt ismeretei – ezúttal magyar irodalom témakörben

Müller Cecília valami különös okból úgy döntött, hogy a koronavírusinfó nyújtotta lehetőséget felhasználja egy kis népnevelésre is. Az ismeretterjesztés fontos dolog, de csak a valódi ismereteké. Ugye, kedves Müller Cecília?

A tisztifőorvos asszony finoman szólva is elnagyolt ismertekkel rendelkezik

az irodalom tudományok körében. Van ez így, de legalább nagy nyilvánosság előtt nem ártana hallgatni arról, amit nem tud. Ám ha mégis nép-nevelne valaki, nézzen utána -vagy ő, vagy a stábból valaki-  annak, amiről beszélne és akkor nem égeti le magát úgy mint tette azt Müller Cecília, amikor Wass Albertnek, “nagy költőnknek” tulajdonított egy Márai idézetet, jelesül azt, hogy:

“Azt mondja a híres költőnk, Wass Albert, hogyha elérkezik az ünnep, akkor ünnepelj egészen. És tisztuljunk meg, bocsánat, hogy szabadon idézem, tisztuljunk meg egy kicsit kívülről és belülről is.”

Az idézet helyesen Márai Füves könyvéből:

“Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről.”

A giga bakit az Index leplezte le.

Csak remélni tudjuk, hogy a főorvosasszonyt stábja figyelmetlenségéért valamicskét kárpótolja, hogy éppen ma készült el róla drMáriás műalkotása.

Cecilia
drMáriás alkotása, 100 x 80 cm, akril vásznon, 2020

A mű címe: Müller Cecília nyugalomhipnózisával megállítja a járványt és megmenti a hazát Matisse húsvéti virágai között.

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük