Müller Cecília szerint a negyedik hullám elején vagyunk - az igazodóművész-tisztifőorvos! - Városi Kurír

Sorting by

×

Müller Cecília szerint a negyedik hullám elején vagyunk – az igazodóművész-tisztifőorvos!

Az előző hullámoknál is látni lehetett, hogy a fiatalok, egészségesek is megfertőződhetnek – emlékeztetett Müller Cecília. A tisztifőorvos hangsúlyozta: meg kell akadályozni, hogy “fogékony szervezet”, vagyis oltatlan, védtelen szervezet maradjon annak a környezetében, aki fertőzhet.

Hirdetés

“Csak akkor szűnik meg a vírus terjedése, ha nem talál fogékony szervezetet”

Müller Cecília emlékeztetett arra, hogy nyolc hónapja adják be a védőoltásokat Magyarországon, és kampányokat is szerveznek a vakcinálás népszerűsítésére. A következő ilyen kampány az iskolakezdéshez kapcsolódik, azonban a gyerekek oltásával nem kell azt megvárni, most is lehet regisztrálni, és fel lehet venni a vakcinát az oltóhelyeken.

Müller Cecília szerint a sokféle vakcina és a megfelelő oltóanyag-mennyiségnek köszönhetően tart Magyarország ott, ahol. Ezért bízik abban, hogy a kétkedők is csatlakoznak, és így a negyedik hullám könnyebben vehető lesz Magyarországon. Felhívta a figyelmet ugyanakkor, hogy a delta vírusvariánsról tudják, mintegy 60 százalékkal fertőzőbb a brit mutánsnál.

A szennyvízből nyert múlt heti adatok is azt mutatják, hogy a negyedik hullám küszöbén vagyunk

Elsősorban Budapesten és Szegeden mértek nagyobb koronavírus-koncentrációt, de az országos átlag is növekszik, már elérte azt a szintet, amelyet a második hullám küszöbén tapasztaltak – mondta.
Aki felvette a védőoltás minden dózisát, annak nagy valószínűséggel már nem kell tartania a negyedik hullámtól, akik viszont még nem, azok védtelenek.

“Ne ringassuk magunkat abban, hogy kialakul a nyájimmunitás!”

Akkor fog csökkenni a fertőzések száma, ha egyenként, egyénenként válunk védetté a védőoltás révén – tette hozzá a tisztifőorvos.

A harmadik oltás felvételét nem javasolják a teljes lakosságnak, mivel az egészséges szervezetben a jellemzően két dózisból álló védőoltási sorral kialakul az oltóanyag szintjének megfelelő védettség. Vannak viszont olyan csoportok, például az immunhiányos betegek, akiknél az immunválasz gyengébb lehet. Ide tartoznak az idősek is, akiknek szintén gyengébben reagál a szervezete – mondta Müller Cecília. Ezzel együtt rámutatott: Magyarországon senkit nem zárnak el a harmadik oltás lehetőségétől. Aki úgy érzi, hogy szeretne harmadik oltást, hogy még inkább megerősítse immunrendszerét, élhet a lehetőséggel – mondta Müller Cecília, de hozzátette: mindenkinek azt javasolja, hogy oltás előtt konzultáljon orvossal. Magyarországon “heterológ” oltást, vagyis különböző technológiával készült vakcinák beadását javasolják – mondta a tiszti főorvos. (A teljes cikket a Life.hu-n olvashatja el.)

A Városi Kurír véleménye

“Ne ringassuk magunkat abban, hogy kialakul a nyájimmunitás!” Ezzel a mondattal, nem először, felülírja saját magát a tisztifőorvos, hiszen közel egy évig harsonázott a nyájimmunitásról, ám most, hogy a kormányfő törölt mindent a hasznos védekezések sorából, és csak az oltásra koncentrál, Müller Cecíliái is úgy érezte, -ezt sem először, gondoljunk csak arra, hogy a járvány indulásakor amikor hiány volt maszkban, többször is annak viselése ellen agitált, majd ahogy lett megfelelős számban, azonnal az egyik legfőbb lobbistája lett- hogy igazodnia kell bármi áron is.  

(Kép: Cseri László)

Kapcsolódó

 

Müller

 

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

 • 2021.08.25 - 09:15
  Közvetlen hivatkozás

  Annyi baromsagot hablatyol ossze ez a szerencsetlen oregasszony, hogy az fantasztikus! Ha nem tudna, MINDEN emberi test alkalmas a fertozodesre, meg az is aki a legjobb oltassal mar ketszer be van oltva, es mar a teljes vedettsege is megvan, mert a delta SZUPERFERTOZO! Az orszagunkban talaltak 3 fot deltavirus fertozottet, wgy csaladon belul – es egy het alatt 271 fertozott lett az orszagban, amibol majdnem a fele ennek a 3 fonek a kontaktja volt, es bovebben SZINTE MINDENKInel ki lehetett mutatni a laza kontaktkapcsolatot! Meg aznap lezartak kozben az egesz orszagot, most is a 4., legmagasabb fokozatu veszhelyzetben vagyunk, pedig nalunk 900 km-es korzetben nincs egy megbetegedes sem! Majd orban ugy fogja tekergetni a dolgokat, hogy a vadaszkiallitas meg latogathato legyen, de szeptember 17-en delelott majd bejelenti a teljes kijarasi tilalmat, nehogy az elovalasztasra elmehessenek az emberek,.

  Válasz
 • 2021.08.25 - 09:24
  Közvetlen hivatkozás

  Nincs nyajimmunitas! Csak az lesz egy kicsit vedett, akinek megvan a 2 jominosegu oltasa, es csak magaert tud majd felelosseget vallalni, miutan beoltottan is viroshordozo, fertozo es ujra megbetegedo lehet az egyen. Nezzenek Izraelre: ott szinte teljes a beoltottsag, es megis belo’dult a 4. hullam. EZ a virus NEM AZ a virus, mint a tobbi, atlagos. Igy a viselkedese is teljesen mas. A merkely meg adja vissza nyugodtan az orvosi diplomajat, hisz ugyis prostitualta magat es megszegte a hippokrateszi eskujet.

  Válasz
 • Visszajelzés: Gyurcsány bekapta, Covidos lett a pártelnök - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.