Müller Ceciliáék kézen-közön “eltüntettek” egy halottat?

Egy 39 éves tanár halálával aki igazoltan covid-19 következtében hunyt el nem tud vagy nem akar elszámolni a Müller Cecília féle Operatív Törzs. 

Mire jó ez?

Annak ellenére sem szerepel a tanár az állami statisztikában, hogy az mindig az elmúlt 24 óra adatait tartalmazza, ez az eset pedig szombaton történt.

Az áldozat felesége a 444-nek elmondta: a 39 éves tanár tünetei másnapra sem enyhültek, felhívta a háziorvosát, aki lázcsillapítót és forró italt javasolt. A szeptember 19-20-i hétvégén jelentősen romlott az állapota, előbb hőemelkedése, majd láza lett, fájt a torka, folyamatosan köhögött. Hétfőre már nagyon rosszul volt, nem kapott levegőt. Újra felhívta az orvost, aki kórházba küldte.

A covid-gyanús osztályra került, mintát vettek tőle. Két nappal később derült ki, hogy pozitív a tesztje. Átkerült az igazolt covidosok intenzív osztályára, de addigra már összeomlott a légzése, géppel kellett lélegeztetni, mesterséges kómába helyezték. Kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála, a koronavírus pedig a szívet is megtámadta. Múlt szombaton, október 3-án halt meg, 12 nappal azután, hogy kórházba került.

A zárójelentésében is szerepel, hogy „összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta”.

Mégsem szerepel az operatív törzs statisztikájában az áldozatok között. Mert ott ugyan neveket nem tüntetnek fel, de életkort igen. Ilyen életkorú áldozat viszont nem szerepel azóta sem a központi kormányzati járványhonlapon, négy nappal a tanár halála után.

Foglaljuk össze!

A szombaton elhunyt tanárnak volt pozitív koronavírus tesztje, a zárójelentésben a halál okaként szerepel a COVID kiváltotta légzési elégtelenség, mégsem szerepel az áldozatok között. Megkérdeztük az operatív törzset és a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, hogyan lehetséges ez, ha választ kapunk, megírjuk, fejeződik be a cikk.

(A teljes cikk itt olvasható.)

Müller

Egy hozzászólás itt: “Müller Ceciliáék kézen-közön “eltüntettek” egy halottat?

  • 2020.10.08 - 10:07
    Közvetlen hivatkozás

    Azt sem lehet látni, hogy vajon melyik napon jelentették le a MOL-os 200 főt (majdnem állandó új betegszám van naponta, és egyik napon sem volt a közelmúltban legalább hasonló nagyságrendű kiugrás)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük