Orbán-Müller páros, olvassanak, nem fog fájni! Dél-Koreában a rosszból, némi kompromisszum árán kihozták a lehető legjobbat

Nálunk úgy van, hogy drága lett az üzemanyag, levitték az adóját. Drágulni kezdtek a mindennapi dolgok, levették róluk az áfát. Ezzel egyidejűleg, kötelezővé tették a QR kódos belépést éttermekbe, kávézókba, tegnaptól szupermarketekbe és áruházakba is – kezdte beszámolóját Eugenia S. Lee, Dél-Koreában élő író, újságíró napi rendszerességgel számolt be a Covid-járvány kezdete óta közösségi oldalán a koronavírus-helyzetről, amit az engedélyével közöltünk.

A tudás hatalom! – hátha így a regnálónak is vonzóbb lesz a tájékozódás…

Dél-Koreában gyakorlatilag, mindenhova, igazolt, két, illetve három oltással léphetsz be, de beléphetsz, működik. Ha nem vagy beoltva, tulajdonképpen sehová sem mehetsz be. Nem olthatók, negatív teszttel mehetnek. Kötelező a maszk, kint – bent, mindenhol, viszont lehet menni bárhová. Egy hónapja már, hogy ismét online oktatás van és az éttermek csak este kilencig lehetnek nyitva, illetve legfeljebb 4 fő találkozhat.

A betegszám a felére esett, az intenzív ellátást igénylők száma 700 alá ment. Azaz, az egészségügy többi része is képes normálisan dolgozni. Már adják a piros tablettát, Pfizer azt hiszem, otthon gyógyuló betegek számára.

Az otthoni betegeket naponta kétszer videon hívja az orvos

Covid pozitív külföldről érkezőknek külön taxi van, ami elviszi őket a kijelölt helyre, nincs össze – vissza mászkálás betegen. Minden egyes esetekben komoly kontakt kutatás van még mindig.

Így aztán az omikron most még lassan terjed, a betegek 20 százalékos arányban fertőzöttek omikronnal. A gazdaság működik, mert a lakosok fegyelme és az állam figyelme egy irányba mutat.

Rengeteg minden átalakult, online világ lettünk, de működik!

A rosszból, némi kompromisszum árán kihozták/tuk a lehető legjobbat. Nem ördöngösség, igaz, gondolkozni kell hozzá, a kormánynak kormányozni, az embereknek, részben, felelősséget vállalni önmagukért.

A covid teszt ingyenes, a gyógyszer ingyenes, a kezelés ingyenes. Ám, ezek közül valójában semmi sem ingyenes, mindent az államháztartás fizet, az pedig a mi pénzünk, abból van, amit befizettünk adóba.

Ez, azért nem túl bonyolult gondolatmenet.

  • Ki akarja az adóját utak, iskolák helyett járványkezelésbe fektetni? Senki.
  • Ki akar tehát beteg lenni? Senki.
  • Mit tehet az egyszeri ember annak érdekében, hogy ne legyen beteg? Maszkot hord, kezet mos, kerüli a tömeget, mondjuk még be is oltatja magát, hátha az is segít alapon. Ennyi.

Akárhogy próbálom, nekem ebben nem sikerül a „nagy, gonosz tervet” felfedezni. A világ sok, egyéb részén, néha itt is, az emberi hülyeséget annál nagyobb mértékben.”

 

Orbán-Müller páros, tájékozódjanak, nem fog fájni! Dél-Koreában a rosszból, némi kompromisszum árán kihozták a lehető legjobbat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük