Müller Cecíliát feljelentik hivatali visszaélés miatt!

Eddig is láttuk, mert nem egy és nem kettő adatkérésünk és megkeresésünk húzódik időtlen idők óta – például a szociális intézmények helyzetét november óta titkolják -, hogy a tisztifőorvos visszaél a vészhelyzet adta lehetőséggel és anélkül tartja vissza a közérdekű adatokat akár 90 napig, hogy azok kiadása veszélyeztetné a közfeladatai ellátását, de: most maga küldte el a bizonyítékot Hadházy Ákosnak – kezdte közösségi oldalának bejegyzését Szél Bernadett.

Gyülekeznek a felhők….

Mint megírtuk, Hadházy egy kérdést tett fel e-mailben, egy 17 milliárdos projekt kapcsán, és azt a választ kapta, hogy veszélyeztetné a járványügyi védekezést, ha válaszolnának. Müller Cecília vélhetően nem vette észre, hogy a levél már el lett küldve Hadházynak, és csak kollégáit akarta megkérdezni, hogy:

„Kedves Kollégák! Erre nincs jobb szövegünk? Ezt a veszélyezteti a feladatellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”

Véletlenül a levélen rajta maradt címzettként Hadházy Ákos képviselő is, aki közzétette az üzenetet azzal a kísérőszöveggel, hogy ez az egész történet a beismerése annak, hogy törvénytelenül odázták el a kért információ átadását.

Müller Cecília ma, az Operatív törzs tájékoztatóján megemlítette – a konkrét eset és Hadházy megnevezése nélkül, hogy

az NNK-nál nagyon sok a feladat most, minden mást megelőz a pandémia leküzdése, így a kérdések megválaszolását is. Mindenre válaszolnak, de mivel első a védekezés, ez tovább tart mostanság, úgyhogy türelmet kérnek.

Széll képviselőnő szerint….

Erre lépett be a történetbe Széll Bernadett független – korábban LMP-s – képviselő, aki azt írta, feljelentik hivatali visszaélés miatt Müller Cecíliát.

„Feljelentést teszünk Müller Cecília ellen hivatali visszaélés miatt. Eddig is láttuk, mert nem egy és nem kettő adatkérésünk és megkeresésünk húzódik időtlen idők óta – például a szociális intézmények helyzetét november óta titkolják -, hogy a tisztifőorvos visszaél a vészhelyzet adta lehetőséggel és anélkül tartja vissza a közérdekű adatokat akár 90 napig, hogy azok kiadása veszélyeztetné a közfeladatai ellátását, de: most maga küldte el a bizonyítékot Hadházy Ákosnak.”

Széll Bernadett úgy értelmezte Müller Cecília levelét, hogy a tisztifőorvos arra kéri kollégáit, hogy egy „jobb szöveggel” hárítsák el Hadházy adatkérését.

Vagyis…..

A politikusnő azért tesz feljelentést, mert az adatokérések megválaszolásának az idejét hosszabbító rendelet szerint a 45 napos hosszabbításra akkor van lehetőség, ha az adott szervezet feladatellátását veszélyeztetné, ha erre időt fordítanának. Széll Bernadett szerint viszont

„Müller Cecíliánál a hosszabbítás nemcsak, hogy automatikusan, a veszélyeztetés mérlegelése nélkül történik, de valójában annak tudatában, hogy a hosszabbítás törvényes indokai nem állnak fenn.”

Szerinte ez bizonyíték, hogy visszaélésszerűen alkalmazzák a kormányzati szervek a rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy a válaszadásra a 45 napos hosszabbítás lehetőségével 90 napot ad a jogszabály.

Hadházy képviselő szerint.

„Soha nem volt ilyen egyértelmű bizonyíték arra, hogy a joggal szándékosan visszaélve tagadnak meg, vagy késleltetnek tájékoztatást kormányzati vezetők. Mélyen egyetértek Szél Bernadett képviselő asszonnyal és csatlakozom a feljelentéshez. Ennél azonban fontosabb , hogy az eset kifejezetten érinti az EU jogállami mechanizmusát: EU pénzeket érintő nyilvánosságot gátolnak jogtalanul (még a saját, teljhatalmi időszakban hozott rendeletet is felrúgva)”

figyu

2 thoughts on “Müller Cecíliát feljelentik hivatali visszaélés miatt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük