A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) mély aggodalmát és együttérzését fejezi ki a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió bezárása miatt – áll a legnagyobb újságíró-szövetség állásfoglalásban, melyben egyúttal bejelenti, segítséget ajánlj a bajba került kollégáknak.
[mnky_ads id=”10551″]

A szövetség jogi és álláskeresési tanácsadást, valamint infrastruktúrát (dolgozószobát, internet) is kínál.

A MÚOSZ szerint tovább szűkült a nem kormányzati befolyás alatt lévő médiatér, és felszólítja a kormányt, továbbá a médiahatóságot és a versenyhatóságot, hogy haladéktalanul kezdjenek a magyar sajtószakmai szervezetekkel egyeztetéseket az állampolgárok és az újságírók jogait korlátozó eltorzult médiaviszonyok rendezése érdekében.
[mnky_ads id=”10552″]

“2018. április 10. a magyar sajtószabadság újabb fekete napja. Tovább zsugorodott a nem kormánybefolyás alatt működő médiatér, és a drasztikus lépés egyszerre üzen a lelkiismeretes munkát végző újságíróknak illetve szerkesztőknek, különösen pedig a szabad tájékozódás alkotmányos jogával élni kívánó közönségnek: bárkinek elvehetik a munkáját, bárkit megfoszthatnak a nem manipulált informálódás lehetőségétől” – olvasható a MÚOSZ közleményében.

Kapcsolódó:

Simicska behódolt? – megszűnik a Magyar Nemzet!

[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét