Kerítésen innen

Mustapha álnéven körözték Pharaont a magyar hatóságok

„Valamilyen rejtélyes oknál fogva, rossz nevet használtak a magyar hatóságok, amikor a terrorizmus finanszírozása miatt nemzetközi körözés alatt álló szaúdi milliárdos után kutakodtak. Bár a tavaly januárban elhunyt üzletember teljes neve Ghaith Rashad Mahmoud Pharaon volt, őt mégis „Mustapha” néven keresték a hazai körözési nyilvántartási rendszerben 2014-ben, amikor tartózkodási engedélyt igényelt” – erről beszélt a Magyar Nemzetnek korábbi iratbetekintése nyomán az LMP-s Demeter Márta.

Pharaont körözte az Interpol és az FBI, mégis találkozhatott Orbánnal

A képviselő szerint ez újabb jele annak hogy „elalibizték” Pharaon ellenőrzését a magyar hatóságok, hiszen pontosan tudták, hogy hívják az üzletembert, mégis más néven keresték.

Pharaon annak ellenére találkozhatott Orbán Viktorral és vehetett ingatlant a miniszterelnök szomszédságában, tovább kaphatott hazánkban tartózkodási engedélyt, hogy az Interpol és az FBI is körözte. Emellett

Pharaon nemcsak, hogy ötször járt Magyarországon anélkül, hogy a hatóságok letartóztatták volna, de ügyvédjén, Abu Namouson keresztül még közös cége is volt a magyar állammal.

Pharaon állampolgárságra is vágyott, igaz, Áder János államfő nem járult hozzá. Mint Demeter Márta elmondta: nemcsak Pharaon kívánt Magyarország állampolgárává válni, de vele együtt élettársa, élettársának testvére, és még Pharaon ügyvédje, az ő felesége, illetve a gyerekeik is – írja a lap.

Orbán veje örökli Pharaon seregélyesi kastélyát?

Az állampolgárságok igénylésében a mai napig a hazánk jordán tiszteletbeli konzuli feladatait ellátó, ám a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott, korábban aranycsempészés miatt Magyarországról kis híján kitiltott Zaid Naffa segített nekik. Naffa 2016-ban többször is találkozott az Elios-botrány főszereplőjével, Tiborcz Istvánnal, sőt, egy tavaly márciusi hír szerint a helyiek készt tényként kezelték, hogy Paharaon seregélyesi kastélya is Orbán vejére száll.

„Orbánék szervezetten és tudatosan engednek be bűnözőket Magyarországra az állami intézményrendszer felhasználásával, kizárólag egy szűk kör üzleti érdekében – kommentálta az ügyet Demeter Márta.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: 168 Óra)

About Author

Szólj hozzá!