Na, de ki lesz a Fidesz árnyék-Mészáros Lőrince? Napi Lendvaiságok…

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szerdai gondolatait olvashatják árnyékkormányok- és még mi minden-ügyben.

“Készüljetek!”

Kocsis Máté az alábbi, viccesnek szánt kísérőszöveget írta a Fidesz frakcióüléséről közölt fotó alá: “Készüljetek!” Ha vicc, ha komoly, ebből tapasztalataim szerint egyetlen dolog következhet.

A Fidesz árnyékkormányt alakít.

Ugyanazok lesznek benne, akik a regnáló kormányban. Elvégre nem dolgozhatnak megbízhatatlan alakokkal, azok csak blamálnák a pártot. A két kormány élénk társadalmi párbeszédet folytat majd egymással.

Az EU innentől egy büdös szót sem szólhat az egyeztetések hiányáról.

Csak azt nem látom még tisztán, ki lesz a Fidesz árnyék-Mészáros Lőrince.

“…szpaszíba”

A Kreml szóvivője megdícsérte a magyar kormányt. Üdvözölte, hogy

“Magyarország szuverén pozíciót foglal el az Európai Unión belül.”

A külkapcsolatokért felelős miniszter, Szijjártó azt akarta válaszolni:

“szpaszíba”.

De aztán rájött, hogy ezt nem mindenki érti Európában. Ezért helyette azt mondta, hogy a magyar kormány megvétózza azt a többi uniós állam által kivétel nélkül támogatott javaslatot, amelyben jelentéstevő kijelölésére kérik az ENSZ Emberi Jogi Tanácsát az orosz emberi jogi helyzet vizsgálata érdekében..

Így egy kicsit hosszabb, de ugyanazt jelenti…..

Fincsi….

A hvg perli az Operatív Törzset, mert nem akarták kiadni a járvány alatti, eddig hivatalosan nem titkos jegyzőkönyveiket. Erre tegnap éjszaka, megelőzve a bíróság közelgő döntését, gyorsan megjelentették a Közlönyben az új kormányrendeletet:

a háború miatti válsághelyzetre hivatkozva visszamenőleg titkosították mindet. Mint minden jogszabályt, ezt a bíróságnak tiszteletben kell tartania..

Ebből két következtetést vonok le.

  • 1. Ukrajnát nem Putyinék, hanem a ravaszul orosz egyenruhába öltözött kétlábú Covid-vírusok rohanták le, ezért természetes, hogy a háborús válsághelyzetben minden rájuk vonatkozó anyag hadititok. Visszamenőleg.
  • 2. Völner államtitkár bírósági tárgyalása előtt meg kellene jelentetni egy kormányrendeletet arról, amely a háborús válsághelyzet miatt törli a kenőpénz büntethetőségét. Visszamenőleg.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!