Na ez szép! A volt magyar igazságügyi-miniszter nem ismeri a jogot

Trócsányi László volt igazságügyi-minisztert alaposan kitömte pénzzel egykori munkáltatója. Az Európai Unióba mintegy 13 millió forint lelépési pénzzel érkezett, mint magyar képviselő, de micsoda gáz! – baj van a jogalap körül. 

Ilyen magyarázkodás is csak Orbániában fordulhat elő

A Trócsányi és társa ügyvédi iroda társtulajdonosa, a magyar jog egykori legfőbb őre, jogtalanul vette fel lelépési pénzének egy részét.

Összesen bruttó 13 millió forintnyi lelépési pénzzel fizette ki szolgálatait az állam, ebből 10,4 millió forintot végkielégítés, 2,6 millió forintot pedig szabadságmegváltás címen kapott.

A pénz nagyobbik részével semmi jogi aggály, hiszen pontosan ennyi, hat havi illetmény  jár minden egykori miniszternek lemondása, vagy elbocsátása után.

A gond a kisebbik rész körül van, ugyanis a két és fél milliós szabadságmegváltás már több kérdést felvet: a polgármesterekkel ellentétben az állami vezetőknél nem lehetséges ez a fajta megváltás. Márpedig a Blikk számításai szerint másfél évnek megfelelő szabadságát fizették ki a politikusnak.

Az egykori igazságügyér, a lap fentieket firtató kérdésére azt írta, Ő jóhiszeműen járt el:

utólag értesült, hogy a politikai vezetőkre más jogértelmezés vonatkozik a szabadságmegváltásról.

Majd így folytatta:

„Miután kikristályosodott a közigazgatási jogértelmezés, intézkedtem a 2018 év utáni szabadságmegváltásnak az Államkincstár javára történő visszafizetése iránt” 

Azért az elég tragikomikus, de legalábbis komoly szegénységi bizonyítvány, amikor egy ország egykori igazságügyi-minisztere, a jogszabályok “nem ismeretére” hivatkozva igyekszik magyarázkodni.

Ahogy kidugta fejét Orbán védőszárnyai alól

Annak idején beszámoltunk róla, hogy Trócsányi László, a Fidesz-lista első helyén futott be az Európai Parlamentbe, ahol Orbán Viktor őt jelölte magyar biztosnak, ám a politikus  meghallgatásáig sem jutott el, mert a jogi szakbizottság összeférhetetlenség miatt nem javasolta a tisztségre.

Trócsányi azóta mint egyszerű képviselő figyelheti a brüsszeli ügymenetet.

Emlékeznek még?

Egy hozzászólás itt: “Na ez szép! A volt magyar igazságügyi-miniszter nem ismeri a jogot

  • Avatar
    2020.01.23 - 20:53
    Közvetlen hivatkozás

    Sikánolásban, ami tiltott, nagyon tehetségesek vagyok, internáci balfax hülyelvtárs firkászok.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük