Na, ki a csúcsminiszter, na ki? Hát persze, hogy a Szijjártó!

Kedden csúcsrajárt az őrület az országházban, ment az adok-kapok, mintha közben nem is pusztítana -szó szerint- a világjárvány. De nyugi, a mi Péterünk azt is kezeli, vagyis minden OK.

OK, vagy inkább KO?

Az, hogy ez a kicsiny haza már nem komolyan vehető ország, mi sem bizonyítja jobban, mint a parlamenti aréna napi főattrakciója.

Fokozzuk még a várakozást és említsük meg, hogy ebben az országban több mint tíz éve nem jut önálló minisztérium az egészségügynek, csak egy államtitkárság, amelynek élén – fogalmazzunk finoman- nem éppen a szakma óriásai követik egymást. A csúcsminiszter kezdetben egy tiszteletes volt, ma már egy orvos, aki már-már közmondásos ostobaságát egy nagyon fontos alkalommal így próbálta lenyomni kollégái torkán:

“Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter a „Közületek való vagyok!” mondattal kezdte a magyarországi koronavírus helyzetről tartott tájékoztatót, amelyet az EMMI a kórházak vezetőinek szervezett.” Forrás

Abba most ne menjünk bele, hogy egy ilyen orbitális sértés után, miért nem hagyta el a teremet -tiltakozása jeléül- egyetlen kórházvezető sem.

Visszatérve a keddi parlamenti ülésre…

Ezen a napon egy egészségügyi témájú kérdésre, már nem is az EMMI államtitkára válaszolt, hanem…. nos igen, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki nem okozott csalódást. A miniszter a felvetést, mely szerint a kórházakból hazaküldenek kezelésre szoruló embereket, az ellenzéki sajtó koholmányának nevezte és bejelentette, inkább hisz Kásler Miklósnak és mancsaftjának.

Aki nem érti, mire ez a hatalmas hit a honi egészségügyi vezetésben,

azzal egyet tudunk érteni. Gondoljunk csak bele, hogy a járvány kezdetén a magyar tisztifőorvos hetekig monomániásan hintette az igét, hogy aki nem beteg, ne hordjon maszkot. Jó, jó, értem én, hogy így is leplezni igyekezett a tényt, amivel egyébként minden gyógyszertárba belépő ember úgyis azonnal szembesült, hogy hiánycikk a szájmaszk. Igen, értem, de el ne fogadhatom.

Ezek után valljuk be, ebből a garnitúrából szinte bárki válaszolhat bármilyen szakmai kérdésre.

Azért persze imádkozzunk, hogy Szijjártónak, vagy mondjuk a főnökének eszébe ne jusson műteni, mert akkor jaj nekünk!

 

 

 

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük