Na most kit kéretünk be? Reagált az ukrán házelnök: Kövér László igazolja, hogy ép mentálisan! - Városi Kurír

Sorting by

×

Na most kit kéretünk be? Reagált az ukrán házelnök: Kövér László igazolja, hogy ép mentálisan!

Kövér László, a magyar házelnök a Hír Tv-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek „személyes, pszichés problémája” van. Reagált az ukrán elnöki hivatal Kövér László szombati nyilatkozatára, írja a Gazeta.pl, vasárnap pedig az ukrán külügyminisztérium is megszólalt az ügyben.

Hirdetés

Ön szerint ki megy raportra?

„Az emberek mindig is bölcsek, és évszázadok óta tudják, hogyan reagáljanak a magyar Országgyűlés tiszteletlen elnökéhez hasonló »nempolitikusok« elfogadhatatlan és barbár kijelentéseire”

– írta Facebook-bejegyzésében a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője, Andrij Szibiha, majd kiemelte:

„Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a beszédéről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész.”

-számolt be a fejleményekről a Telex. Szibiha szerint

„ilyen elkeserítő kijelentések évente párszor előfordulnak”,

azonban a

„régiótól távol eső, korszakalkotó események szintén elég indokot adhatnak ilyen »politikusok« kinövéséhez, még akkor is, ha belülről reagál a fasiszta DNS”. „Ezen a nyomvonalon haladva szeretném meghallgatni az említett politikus gondolatait arról is, hogy értékeli azt, amikor a magyar nácik elevenen égettek el több ezer embert Csernyihivben és Korjukivkában – ez a második világháború egyik legborzasztóbb bűne. Minden magyar fasiszta katona »mentálisan egészséges« volt?”

– folytatta bejegyzését Szibiha, utalva az 1943-as korjukivkai vérengzésre. Az angol nyelvű Wikipédián erről úgy írnak, hogy miután szovjet partizánok megtámadták az ottani, többségében magyarokból álló tengelyhelyőrséget, napokkal később az SS csapatai az egész falut porig rombolták, a vérengzésnek pedig 6700 áldozata volt. Az ukrán nyelvű Wikipédián emellett kiemelik, hogy a német katonák mellett aktív szerepet játszottak a magyar csapatok és helyi kollaboránsok is.

…a történelem előre megy, nem hátra….

Az elnöki hivatal helyettes vezetője ezután arról írt, hogy a történelem előre megy, Ukrajna pedig győzni fog.

„Minden állampolgárunk büszke lesz az ukrán államunkra – az ilyen »személyek« pedig a történelem szemétdombján maradnak. Nincsen kétségem afelől, hogy a jövőben erre a megjegyzésre is csak amolyan félreértésként fognak hivatkozni, ami Ukrajna elnökére, a hősök és a bátor, szabad emberek országának elnökére »átragadt«”

– írta Szibiha, majd azzal zárta posztját:

„A bölcs magyar nép pedig mindig is baráti kapcsolatot fog ápolni az ukrán néppel, ellentétben holmi átmeneti politikusokkal.”

Az elnöki hivatal után vasárnap reagált az ukrán külügyminisztérium is Kövér szavaira:

„Ukrajna Külügyminisztériuma elvárja a magyar Országgyűlés elnökétől, Kövér Lászlótól, hogy tegyen közzé igazolást a saját mentális egészségéről. Kövér úr szavainak további értékelése közvetlenül függ a tanúsítványban rögzített következtetéstől”

– írta a minisztérium szóvivője, Oleh Nikolenko Facebook-posztjában. Nikolenko hozzátette:

„Tágabb értelemben véve sajnos a magyar politikusok kitartóan mocskolják Ukrajnát és mosdatják Oroszország bűnös szennyesét. Nem meglepő ez a pozíció, hiszen történelme során Magyarország többször is a gonosz oldalára állt.”

Aki lemaradt volna….

Kövér László házelnök a trianoni békediktátum aláírásának június 4-i évfordulója alkalmából adott interjút a Hír Tv-nek, amiben többek között arról beszélt, nem érti, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy bajban lévő ország vezetőjeként miért mer kemény hangot megütni Magyarországgal vagy a német kancellárral szemben:

„Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni.”

Bővebben az interjúról itt olvashat.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Na most kit kéretünk be? Reagált az ukrán házelnök: Kövér László igazolja, hogy ép mentálisan!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.