Sorting by

×

Na most már elég legyen! Megint jönnek a viharok

Ki hinné, ha kinéz az ablakon, hogy hamarosan lecsapnak ránk az újabb viharok és vissza tér a kemény “ősz”, pedig ez sajnos a helyzet.

Szombaton marad a labilis légköri helyzet.

Az elmúlt napokhoz képest többfelé, tartósabban lecsökken a felhőzet, kisüt a nap, de újra meg újra megnövekszik a gomolyfelhőzet. Elsősorban a délutáni órákban várható erősebben felhős ég és szórványosan záporok, zivatargócok kialakulása, de a délelőtt folyamán is előfordulhat itt-ott, nagyobb eséllyel a Dunántúl térségében záporeső.

Heves zivatargócok előfordulására a déli megyékben és északnyugaton van nagyobb esély, de északkeleten sem kizárható.

A légmozgás jellemzően gyenge vagy mérsékelt, déli irányú lesz, zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg.

Este kelet felé mozog a szórványosan záporokat, zivatarokat adó csapadékmező.

Éjszaka, a keleti országrész fölött még sokfelé lehet eső, zápor, miközben nyugaton vékonyodhat a felhőzet, és csak elvétve, kis eséllyel fordul elő csapadék. Északon az ég is megdörrenhet.

Vasárnap reggel még országszerte felhős, borongós idő ígérkezik jellemzőbbnek. Szórványosan, keleten többfelé, nyugaton kevesebb helyen eshet eső, záporeső.

Délelőtt, a nyugati országrész felett várhatóan felszakadozik, csökken a felhőzet és a viharveszély, egyre többfelé kisüt a nap. Keleten ezzel szemben marad a borongós égbolt és a szórványos esők, záporok. Zivatar is kipattanhat.

Délután keleten is csökkenhet a felhőzet, országszerte várható pár órás napsütés. Keleten még ekkor is lehetnek viharok, záporok, zivatargócok, míg nyugaton előreláthatólag csak elvétve alakul ki egy-egy futó zápor.

Éjjel újabb csapadékhullám érkezhet nyugat felől. Eleinte többnyire gyengén felhős, nyugodt idő ígérkezik, de a Dunántúl térségében már növekvő gomolyfelhőzet várható. Éjfélt követően már szórványos esők is lehetnek a nyugati, majd hajnalban már a középső országrészben is.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szombat délután +19 – +24,

vasárnap reggel +9 – +13,

vasárnap délután +17 – +22,

hétfő reggel +8 – +13 fok körül alakul.

 

vihar

Így folytatódik

– Jövő hét hétfőn zömében erősen, időnként és helyenként vékonyabban, szakadozottabban felhős égbolt mellett, a délelőtt folyamán várható többfelé, míg délután kevesebb helyen eső, záporeső. Ezen a napon is csak szórványos csapadék érkezik, nem mindenhol esik.

– Kedden is marad a változékony időjárás. Előreláthatólag a délelőtti órákban kisüt a nap, majd újabb hullámban érkezik a szórványos csapadék esőkkel, záporokkal, zivatarokkal. A nyugati térségben várható több csapadék.

– Szerdára – még jelentős bizonytalansággal, de – egy hidegfront és annak zártabb felhőzete érkezhet fölénk erősebb északi széllel, újabb esőkkel.

– Csütörtökön és pénteken napsütésben is bízhatunk, de marad a labilis légköri helyzet, az újra meg újra megnövekvő gomolyfelhőzet és a szórványosan kialakuló záporok, zivatarok esélye. (Eumet)

Kapcsolódó

vihar

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.