Na végre! Visszatér az aranyősz – legalábbis egyelőre kijelentkezik a rossz idő

Megérdemlünk végre egy kis szünetet, a “Szigorú ősz” című előadásból. Élvezzük együtt kitudja mikor tör ránk újra a rossz idő.

Ma még felhők, de azután!

Vasárnap, kezdetben még sok lesz a felhő, majd nyugat felől csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Legkésőbb a Tiszántúlon süt ki a nap. Délelőtt inkább északkeleten fordulhat elő kevés eső, majd délután elszórtan bárhol kialakulhat gyenge záporeső. A középső országrészben élénk, erős marad az északnyugati szél, északkeleten, illetve délnyugaton gyenge marad a légmozgás.

Éjszaka csillagfényes idő lesz, legyengül a szél, és ködfoltok alakulhatnak ki.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

vasárnap reggel 3 – 6,

vasárnap délután 10 – 14,

hétfő reggel 2 – 6 fok körül alakul.

Hétfőn a Dunántúlon változóan felhős-napos időben, délután elvétve előfordulhat futó zápor. Az ország keleti felén többnyire derült, vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű.

Kedden túlnyomóan napos, szerdán erősen fátyolfelhős, szűrt napsütéses, jelentősen enyhülő időre van kilátás, főként a Dunántúlon élénkülő délies széllel. Csapadék nem várható. Keleten, illetve a szélvédett területeken hajnalonként ködfoltok alakulhatnak ki, amik a reggeli, délelőtti órák folyamán előreláthatólag eltűnnek.

Csütörtökön, északon még felhős, délen napos idő a legvalószínűbb, csapadék nem hullik. Helyenként a 20 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Olyan kisfejezetten rossz idő tehát mostanság nem várható!

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. Az északnyugati szélcsatornába, beleértve a középső országrészt is, élénk, erős északnyugati szél fúj. A frontra érzékenyek fejfájásra panaszkodhatnak. A korábbi műtétek és törések helyén fájdalom léphet fel. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat, de vasárnap már döntően napsütésre számíthatunk, ez a hangulatunkat végre pozitívan befolyásolja. A szív és érrendszeri betegek panaszai fokozatosan csökkennek.

Forrás

rossz idő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük