Nadal egy hónapja nem fogott teniszütőt

A spanyol salakkirály hétfőn az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murrayt megjeleníteni a beszélgetésben.

A volt világelső február 29-én vívta legutóbbi mérkőzését, amikor 6:3, 6:2-re legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben, begyűjtve karrierje 85. trófeáját. Ezután továbbutazott Indian Wellsbe, ám a kaliforniai szupertornát a koronavírus-járvány miatt törölték, és a teniszidény leghamarabb július közepén folytatódhat.

A spanyol salakkirály hétfőn az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murrayt megjeleníteni a beszélgetésben.

“Katasztrófa vagyok mindenben, de nagyon küzdök” – nevetett, miközben Murray kommentben odaírta, hogy “Hát ez briliáns… Megnyerhet 52 Roland Garrost, de az Instagrammal nem boldogul.”

A társalgás során Nadal említette, hogy legutoljára egy Indian Wells-i edzésen volt ütő a kezében, ami igencsak jó kedvre derítette Federert: “Hát ez tökéletes, akkor nem tudsz majd teniszezni, amikor visszatérsz” – tréfálkozott a svájci klasszis.

Nem sokkal később a háromszoros GS-győztes Murray is elmondta, hogy csak erősítéssel telnek a napjai, és öt hete nem ütött labdába.

A 33 éves Nadal a beszélgetésben cáfolta azt az elterjedt nézetet, miszerint jobb kézzel is tud játszani:

“Ez csak legenda. Mindent jobbal csinálok, kosarazni is csak azzal tudok, de a tenisz és a foci kivétel. Gyerekként mindkét oldalról két kézzel ütöttem, az edzőim biztosan nem tudták eldönteni, hogy jobbkezes vagy balkezes vagyok-e”

– tette hozzá, majd rátért a jövő hétre kiírt madridi verseny pótlására kitalált virtuális tornára, amelyen ő is elindul.

“Valaki nem akarja, hogy idén is remekeljek Madridban, ráadásul játékkonzol is csak pár napja volt először a kezemben” – jelentette ki. “Csiszolgatom a tudásomat, és rád írok, Andy, amikor készen állok egy meccsre” – tette hozzá.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük