Connect with us

Voks 2024

Nagy a felfordulás a Momentum házatáján, ikonikus arcok távoznak a vezetésből

momentum
Megosztás

Vasárnap tisztújítást tart a Momentum. Jelenleg úgy tűnik, a párt eddig képtelen érvényes válaszokat adni és feldolgozni az EP-választáson elszenvedett szörnyű vereséget. Több jól ismert arc is távozik a vezetésből, köztük a párt sikerembere Soproni Tamás, Terézváros újraválasztott polgármestere is. 

Ha harc, hát legyen harc?

Ketten vannak versenyben a pártvezető, nem éppen egyszerűnek ígérkező feladatának elnyeréséért,: a pártalapító első elnökkel Fekete-Győr Andrással szemben ringbe száll Tompos Márton, a párt frakcióvezető-helyettese is. Fekete-Győr már az EP-voksolást követő napon  beleszállt  Donáth Anna regnáló elnökbe, mondván, hogy az elképzelhetetlenül rossz eredmény az elhibázott kampánynak  köszönhető, hiszen azt egyetlen emberre (Gyurcsány Ferenc) hegyezték ki. Fekete-Győr András kemény elemzését a 24.hu szerint  Cseh Katalin, a korábbi elnök, Gelencsér Ferenc és Kerpel-Fronius Gábor is osztotta.

Kemény belharc

Egyesek azt is tudni vélik, hogy a Momentumot és a vezető politikusokat egy Fekete-Győr által előhúzott „kétes hátterű közvélemény-kutatás” is megosztja, amely állítólag azt bizonyítja, hogy a mai napig ő a párt legnépszerűbb és legsikeresebb arca. Soproni Tamás, Terézváros újraválasztott polgármestere emiatt bele is állt Fekete-Győrbe.

A vezetésből visszavonuló Soproni Tamás, aki mellett távozik még az elnökségből Hajnal Miklós és Orosz Anna is, egyébként szabadságára hivatkozva nem kívánt arról nyilatkozni, hogy melyik pártelnök-jelöltet támogatja.

Most már csak az a kérdés, mit szülnek vasárnap a vajúdó hegyek, megújulást hozó új szellemű és stratégiájú vezetést, vagy egy kis egeret.

Ezeket olvasta már?

momentum

Szerző