Nagy Blanka, az alig 18 éves baloldali üdvöske döntött és miután végigjárta az MSZP, a DK rendezvényeit, mindenhol kicsit riszálva magát, úgy döntött, hogy momentumosnak áll. „testemet s lelkemet lilába borítottam, a szívem piros-fehér-zöld marad…”

„Nem szeretném, ha bárki is azt gondolná, hogy átvertem…”

Nemrég megírtuk, a szabadszájú fiatal elindul az önkormányzati választáson, Kiskunfélegyházán lenne önkormányzati képviselő. Nagy Blanka most közösségi oldalán azt írja:

mától a Momentum tagjaként küzd a kormány ellen.

Íme a poszt:

Lassan egy éve annak, hogy egy ország (s olykor nem csak a hazai
‘világ’) ismerte meg a nevemet. Hallhattam ezt a nevet hazafiasan és büszkén, de szidalmazások közepette is. Ez alatt az egy év alatt nagyon sok mindenkitől kaptam segítséget, tapasztalatot. Többször vettem részt különféle pártoknak a rendezvényein – ahova hívtak, oda elmentem, mert segíteni akartam az ellenzéket minden eszközömmel.

Barátokat szereztem. Olyan emberekkel találkoztam akik visszaadták a hitemet az emberi értékekben: momentumosok, DK-sok, MSZP-sek, jobbikosok, párbeszédesek, LMP-sek, kutyapártosok. Nagy köszönettel tartozom mindannyiuknak.

Most egy kicsit megszorul a szívem,

hogy félek attól, hogy eme cselekedetem után néhány elfordulnak tőlem, esetleg az ellenséget vélik felfedezni. Lehetnek olyanok, akik most azt gondolják: kígyót nevelgettek a keblükön. Nem szeretném, hogy ezt gondolja bárki is, hiszen én ugyanaz az ember maradok: most már egy lila zászló alatt, amely az elnyomó hatalom, a kezdetleges diktatúra feloszlatásáért lobog.

Az utóbbi időben felértékelődött bennem minden. Megtudtam, hogy mit jelent számomra a politika. Számomra pedig annyit tesz mint: az emberek érdekeit szolgálni tűzön, vízen át.

Most nekem kellett meghoznom, egy olyan döntést amelyet innentől kezdve egyfajta bélyegként fogok magamon hordani. Ezt a bélyeget pedig próbálom a lehető legbüszkébben, leghűségesebben és a legalázatosabban hordani.

Így, lassan egy év után döntöttem.

A politikai pályafutásomat a Momentum Mozgalom lila színében fogom folytatni. S hogy miért rájuk esett a választásom?

Azért, mert bennük láttam egy olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet. Szimpatikusnak találtam, hogy egy olyan pártról van szó, amely most kezdi felépíteni a múltját, a jelenét s a jövőjét. Számomra fontos, hogy egy olyan csapattal dolgozzam együtt, akik pontosan tudják, hogy a mai 21. századi embernek miféle életmódra, világra van szüksége.

Nem szeretném, ha bárki is azt gondolná, hogy átvertem

Úgy érzem, hogy most hoztam meg életem egyik legnagyobb, legjelentőségteljesebb döntését.

A Veled a Városunkért Egyesületben természetesen folytatom a munkámat, hiszen kitűztem magam elé egy célt, mégpedig: olyan körzetet szeretnék teremteni, amelyben politikai ideológiáktól függetlenül, jól érzik magukat az emberek. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni: bár a testemet s lelkemet lilába borítottam, a szívem piros-fehér-zöld marad, melyben a sárga s a kék is helyet kap, amelyek az Európai Unió színei.

Fontosnak érzem azt, hogy együttműködjem más pártokkal,

hiszen a cél azonos: egy békés és demokratikus országot kell teremtenünk, amelyben nem érhet atrocitás valakit a neme, az identitása, a szexualitása vagy a politikai nézete miatt. Amennyiben az ügyvédem, Litresits András tovább vállalja az együtt elindított ügyeket, rettenetesen hálás leszek.

Köszönöm, hogy ezt a levelet mindenki tisztelettel elfogadja!

Úgy gondolom, hogy pocskondírozásnak, megvető üzeneteknek nincs helyük, hiszen egy célért harcolunk, egy zászló alatt vívjuk a csatát. Az idáig megszerzett baráti kapcsolataimat pedig meg szeretném tartani, mert úgy vélem, hogy részemről a közeledés valós érzelmeken alapult, s egy-egy telefonbeszélgetés, egy-egy találka nem rejtett magában semmiféle politikát, csak az emberi szeretet valós mivoltát.”

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét