Nagy Blanka: Rendszerváltás – avagy cseberből vederbe?

…És akkor most azt mondaná az ember, hogy igen, megtörtént, hiszen tanultunk róla, hiszen ezt tanítjuk. Egy szép új kezdet, egy ígéretes jövő, teli büszke és bátor hazafias fiatalokkal.

Nagy Imre újratemetésén feltűnt egy fiatal férfi. Erős, határozott jellem

Akkor mindenki tőle várta a megváltást. Új eszmék kellenek. Mondta. Nyugati Liberális pártként indult. Az akkori idősek gondolták: Fiatalok…hagyjuk őket kibohóckodni, majd elmúlik ez a láz is, mint annyi meg annyi fellángolás a történelem folyamán amely szikrát adhatott volna a népnek, hogy változtatni kell, hogy érdemes változtatni, mert csak ez mentheti meg az országot egy társadalmi katasztrófától. (Lásd: napjaink).

Az fiatal férfi jómagam számára is szimpatikus lett volna,

hiszen látszott, hogy tenni akar az országért, hogy nem akar olyan országot ahol titokban tartják az államra vonatkozó fontos dolgokat, hogy nem akar egy olyan országban élni ahol az államadósság államadósság hátán születik, hogy nem akar úgy élni, hogy könyveket s dalokat tiltanak be, hogy korlátozzák a művészet és a tudomány szabadságát. Ez a férfiú szólásszabadságot szerett volna. Nem akart a legvidámabb barakk tagja lenni. Egy szabad országot szeretett volna, ahol az ember mindenféle ideológiától független ha nem is szeretik, de legalább nem bánják egymást.

Ez a férfi a bátorságával sokak példaképe lett s lenne ma is…

Ez a férfiú akkor mélyen elutasította azt, hogy az oroszokhoz (szovjetekhez) dörgölőzzünk.

  • Nyitni kell nyugat felé! – mondta.
  • Szabad oktatást! – mondta.
  • Szólásszabadságot! – mondta.

Ma ez a férfi az állam”férfi” egy patriarchális rendszerben

Egy olyan rendszerben ahol jelenleg az MTA trianonja folyik, egy olyan rendszerben, ahol a művészetet megfojtja s csak azt támogatja amely az ő kedve szerint dalol ( Walesi bárdok…ismerős helyzet), egy olyan rendszerben, ahol embereket félemlítenek meg csak hogy rá tegyék a voksukat, egy olyan rendszerben ahol művelődni bűn hisz gondolkodásra tanít, gondolkodni pedig bűn.
Egy olyan rendszerben amely orosz barát, egy olyan rendszerben ahol hatalmas a szegénység, ahol az egészségügy egyszerűen egyenlő a halállal vagy a fertőzéssel, ahol akkor lesz jó életed ha behódolsz a rendszernek.

  • Ez a férfi volt az aki Nagy Imre újratemetésén tisztelgett a hős előtt, s ez a férfi volt az is aki az éjszaka leple alatt elvitette a szobrát.
  • Ez a férfi egy olyan országot szeretett volna amely esélyt kíván adni minden fiatalnak az egyenlő oktatásra és arra, hogy felépítsenek maguknak egy olyan életet ahol kényelmesen tudnak élni.
  • És most ez a férfi az, aki elveszi az esélyt az oktatástól s korlátozni akarja azt, illetve elveszi az esélyt a fiataloktól, hogy normális életkörülményeket teremtsenek meg maguknak. (Fiatalként ma már egyenesen lehetetlen önerőből lakáshoz jutni)
  • Anno ez a fiatal férfi éltette azokat a fiatalokat, akik szembe mertek szállni a rendszerrel, ma pedig a láncos kutyáit küldi arra aki szót mer emelni ellene.
  • Ez a férfi megvetette a propagandát.
  • Ma már ő a gyűlölet propaganda helyi “Paprika Jancsija” (direkt nem illetem a király jelzővel, mert annak pedig túlságosan alja).

A rendszerváltás Magyarország Atlantisza. Mindenki beszél róla, de senki se tud konkrétat mondani

De egyébként megtörtént és kész. Nincs itt semmi látnivaló! Mindenki menjen a szobájába Duna kavicsot és pacalt enni. A népnek semmi köze sincs a politikához. Csitt legyen tehát. De azért kérem tessék jól behúzni azt a függönyt, nehogy valaki észrevegye, hogy valamelyik romlott nyugati szennynek olvassa a cikkeit.

Kis kezit csókolom! Ez a barakk már nem olyan vidám.

Forrás

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük