"Nagy esők jönnek", de mekkorák!!! - erősödő ízületi fájdalmak - Városi Kurír

Sorting by

×

“Nagy esők jönnek”, de mekkorák!!! – erősödő ízületi fájdalmak

Szerdán délután mediterrán ciklon és vele egy hullámzó frontrendszer alakítja az időjárást. Országszerte borongós idő lesz jellemző. Eleinte még a középső országrészben is, majd inkább csak délnyugaton kell számítani több mint jelentős mennyiségű esőre.

Hirdetés

A Tiszántúlon előreláthatólag nem hullik számottevő csapadék, ott lesz enyhébb az idő. Másutt hűvös időre kell készülni, közel 10 fokot esik a hőmérséklet. Eleinte mérsékelt, délkeleten néhol erős délkeleti szél fúj, majd délután már egyre inkább az északi, északkeleti irány lesz a jellemző, és tovább élénkül. Éjjel marad a borult idő, az ország északkeleti harmadának kivételével újabb jelentős esőre készülhetünk.

Csütörtökön se lesz nyugtunk a ciklontól

Eleinte az ország nyugati felén számíthatunk további esőzésre, majd egyre inkább délnyugatra korlátozódik a csapadék, északkelet felől fokozatosan megszűnik. Az ország keleti, északkeleti felén nem lesz zárt a felhőtakaró, szűrt napos időszakok várhatók. Élénk, időről-időre erős lökések kísérik az ÉK-i szelet.

Éjszaka is csak délnyugaton kell esőre számítani, de már gyengül az intenzitás. Északkeleten tovább vékonyodik, csökken a felhőzet, ott csillagfényes, eseménytelen idő lesz, míg másutt borult marad az ég. Mérsékelt, néhol meg-megélénkülő É-ÉK-i szél fúj.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szerda délután zömében +12 – +15, keleten, délkeleten néhol +20,

csütörtök reggel +9 – +12,

csütörtök délután +11 – +19,

péntek reggel +6 – +11 fok körül alakul.

időjárás

Folytatásban

– Pénteken, északon napos, délen borongós időre van kilátás, ott kisebb eső helyenként még előfordulhat. Hűvös lesz, a sokfelé élénk keleties szél pedig tovább rontja a hőérzetet.

– Szombaton döntően derült, száraz időre készülhetünk, a szél is kissé mérséklődik.

– Vasárnaptól néhány napon keresztül előreláthatólag ismét egy mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat, sok felhővel, gyakori esővel, záporokkal, hűvös idővel. Itt azonban a bizonytalanság már igen nagy a modellekben.

Biometeorológia 2021. október 6.

Szerda, Csütörtök egy hullámzó frontrendszer okoz lehűlést és kiadós esőket. Kettős fronthatásra és kellemetlen időjárásra kell készülni. A légköri változásokra érzékenyek ingerültebbek, feszültebbek lehetnek, a koncentráló képesség romlása, a precizitást igénylő feladatok kivitelezésének minőségi romlása várható. Álmosság, ingerlékenység, migrénes tünetek jelentkezhetnek, a koncentráló képesség romlik, ami a balesetveszélyt jelentősen megnöveli. A krónikus betegségben szenvedők panaszai felerősödnek, ami elsőnként a magas vérnyomás betegek vérnyomás ingadozásában és a cukorbetegek vércukorszint ingadozásában mutatkozik meg.

A csapadék és a levegő növekvő páratartalmának hatására a krónikus degeneratív vagy gyulladásos ízületi betegségben szenvedőknél a beteg testrész fájdalma, duzzanata jelentkezhet.

Írta meg az EUMET.

Kapcsolódó

Környezetbarát mesterséges esővel szállnak szembe az 50 fokos hőséggel – Dubajban….

eső

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: ““Nagy esők jönnek”, de mekkorák!!! – erősödő ízületi fájdalmak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.