“Nagy esők jönnek” – viharriasztás az egész országra

Miközben nagyon várjuk a finom tavaszi napsütést, mert már nagyon ránk fér, a tavaszra csak az időjárás szeszélyessége emlékeztet. Ma sincsenek jó híreink, viharriasztást adtak ki az egész országra.

Napi előrejelzés (OMSZ)

Az összefüggő felhőzet lassanként mindenütt felszakadozik, majd erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, emellett azonban rövidebb időre kisüthet a nap. Reggel még helyenként, főként a Nyugat-Dunántúlon lehet eső, majd a késő délelőtti óráktól kezdve többfelé alakul ki zápor, zivatar, amire szinte mindenütt megvan az esély. Az esti órákra a gomolyfelhők összesnek, ezzel együtt a csapadékhullás is megszűnik. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 17 fok között várható. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

viharrisztás

A fentieknek ellentmondani látszik:

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2021.04.20. kedd éjfélig
Napközben a gyorsan növekedésnek induló gomolyfelhőkből a záporok mellett előbb valószínűleg az Alföldön majd máshol is kialakulnak zivatarok. Zivatarban intenzív csapadék (egy-egy helyen rövid idő alatt 20 mm körüli mennyiség), szélerősödés, néhol jégeső várható. Estére gyengülnek a csapadékgócok, megszűnik a zivatartevékenység.

FRISS HÍREINK!>>>>>

Talán a szerda?

Szerdán alapvetően napos idő lesz jellemző emelkedő hőmérséklettel. A napsütés mellett viszont gomolyfelhősödésre, majd szórványosan, főként az ország keleti felén kialakuló futó záporokra számíthatunk. Kevés helyen, főként északon az ég is megdörrenhet, zivatar is előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt, délnyugaton élénkebb délnyugati szél fúj. Átmenetileg jelentősebben emelkedik a hőmérséklet. Éjszaka általában gyengén felhős, csillagfényes idő várható, északkeleten lehet több felhő, ott alakulhatnak ki gyenge záporok. (Eumet.hu)

viharrisztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük