Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája péntek reggel mindössze annyit írt ki közösségi oldalára, hogy egyelőre nem tud megszólalni. Péntek hajnalban, a sötétben vitték el Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről.

“A Fidesz eltávolította a CEU-t, a társadalmi nemek tanulmányát, a szabad bíróságokat, és tegnap este Nagy Imrét is. Mikor leszel te a soros?”

- Hirdetés -

Ahogy korábban megírtuk, péntek hajnalban, még a sötétben vitték el Nagy Imre szobrát a Vértanúk teréről. A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság korábban előzetes hozzájárulását adta a Vértanúk terének átépítéséhez és ennek részeként a Nemzeti Vértanúk Emlékművének rekonstrukciójához, valamint a Nagy Imre-emlékmű Jászai Mari téren történő felállításához.

Elbontják Nagy Imre emlekművét a Kossuth tér mellett. Élőben a Mércén!Cikkünk:https://merce.hu/2018/12/28/elbontottak-nagy-imre-emlekmuvet-a-vertanuk-tererrol/

Gepostet von Mérce am Donnerstag, 27. Dezember 2018

A szobor áthelyezése ellen Nagy Imre unokája, valamint Nagy Imre Társaság is tiltakozott. A DK és a társaság péntek délután 5-re gyertyagyújtást szervez oda, ahol a szobor állt. Beszédet mond Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája, Mécs Imre egykori 56-os halálraítélt, Nagy Imre barátja és Molnár Csaba DK-s politikus is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét