Nagy István: zavartalanul zajlik a tűzifaprogram

Zavartalanul zajlik a tűzifaprogram az országban, minden erdőgazdaság erejét megfeszítve azon dolgozik, hogy kielégítse a lakossági igényeket – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Olyan igénybevételnek van kitéve az állami erdőgazdaság, amely nagyságrendileg magasabb mint egy normális fűtési szezonban.  

Nagy István arra is rámutatott, hogy az egyes erdőgazdaságok eltérő nyomás alatt vannak. Példaként említette, hogy a Pilisi erdőgazdaság területén él a magyar lakosság 30 százaléka, miközben a kitermelhető fa mennyisége az összes erdő 5 százaléka.

Ezért úgy döntöttek, hogy az eltérő igénybevételű területekre munkatársakat, gépeket csoportosítanak át, hogy a fakitermelés intenzitását növelni tudják. Az erdőgazdaságok szolidaritását jelzi, hogy mindezek mellett még hatósági áras tűzifa alapanyaggal is kisegítik egymást.

A miniszter jelezte, több mint 23 500 köbméternyi fa kelt útra a múlt hét végén és érkezik meg a napokban a különböző átrakó helyekre, hogy a lakosság eltérő igényeiből eredő nyomást zökkenőmentesen ki tudják elégíteni.

tűzifa
Darabolják a Pilisi Parkerdő tűzifaszállítmányát a Soroksári úti vasúti rendező pályaudvaron. A tűzifaprogramban több mint 23 500 köbméternyi fa kelt útra a múlt hét végén és érkezik meg a napokban a különböző átrakó helyekre a lakosság igényei szerint. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Friss híreink