Nagy nap ez a mai! Megújult (ki is fizeti?) a Hír TV! - Vagy mi már semminek nem tudunk örülni? - Városi Kurír

Sorting by

×

Nagy nap ez a mai! Megújult (ki is fizeti?) a Hír TV! – Vagy mi már semminek nem tudunk örülni?

Aki ennek nem tud örülni, az megérdemli, hogy ez a hétfő is szürkén teljen! Gajdics Ottó, aki “médiaszakember” minőségében osztotta meg a hírt a nagyközönséggel elmondta, hogy “közel egy éve dolgozunk a Hír TV és a Karc FM közös tartalmi, látványbeli és formátumbeli megújításán. Célunk az volt, hogy érdekesebb, informatívabb, megjegyezhetőbb szolgáltatást nyújtsunk közönségünknek, fogyaszthatóbb, érthetőbb formában.”

Hirdetés

Tehát fogyasszunk, már akinek van gyomra hozzá!

“Minden abban rejlő lehetőséget igyekszünk kihasználni, hogy a két szerkesztőség, a két newsroom egy telephelyre kerül”

– fogalmazott a mediapiac.com-nak Gajdics Ottó. A tartalmi igazgató elárulta, hogy a Hír TV műsorstruktúráját egyszerűbbé, követhetőbbé teszik.

“Ez sávos műsorszerkezetet és új műsorokat is jelent, amelyek oldottan, lazán, de a nemzeti-konzervatív értékrend mentén készülnek és a nézők információéhségét igyekeznek kielégíteni”

– hangsúlyozta.

“A sávos műsorszerkesztés megköveteli, hogy archoz lehessen kötni az egyes műsorokat. A Hír TV népszerű vitaműsora, a Csörte például jelentős mértékben átalakul, feszültebb, izgalmasabb, pörgősebb lesz, de ugyanúgy Dobos Marianne műsorvezetésével kerül a képernyőre”

– kezdte sorolni a konkrétumokat Gajdics Ottó.

A Csörte is “izgi” lesz!

A Csörte első részében politikusoké lesz a főszerep, ők fognak vitázni, ám a szokásos öt fős felállás helyett (négy vendég és egy műsorvezető) egyéni viták lesznek, vagyis a meghívott politikusokon kívül csak a műsorvezető lesz jelen. Az adás második részében elemzők, újságírók értékelik az elhangzottakat.

“A Sajtóklub, mint a Hír TV egyik legnézettebb műsora – a Bayer Show mellett – megmarad, ám több új műsor is készül: ilyen a Vezércikk is”

ami három vendéggel és egy műsorvezető felállásban fut majd. A Vezércikk a hétfői napot kivéve minden nap jelentkezik, a szereplők pedig

„a jobboldali értelmiség és médiavilág legjobban szeretett ikonikus figurái lesznek: főszerkesztők, megmondó emberek, akik a napi történéseket értékelik, elemzik, véleményezik”.

Az adás során M. Kovács Róbert műsorvezető és a vendégek a nap legfontosabb híreit beszélik át, ám ennél sokkal többről van szó.

“A műsorban a nézők betekinthetnek a készülő lapokba: fel fogunk hívni, be fogunk kapcsolni vidéki és budapesti szerkesztőségeket, főszerkesztőket, lapszerkesztőket, akikkel arról beszélgetünk, hogy milyen témák várhatóak holnap”

– írta a portál.

Radar a láthatáron….

A délutáni magazinban igyekeznek bemutatni a különböző eseményeket, eredményeket és igyekszik a műsor feltárni a mindennapok meghatározó problémáit is, ez utóbbiakra a megoldást is igyekeznek felvázolni egy-egy szakértő segítségével. A műsor házigazdái Budai Ivett és Eper Márton lesznek.

Száguldó riporterek és más huncutságok….

A délelőtti műsorsávban Mozaik címmel jókedvű, informatív magazinműsor készül Gyürky Enikő és Szani Roland vezetésével, akik igyekeznek majd kapcsolni a száguldó riportereket határainkon innen és túl, valamint kulturális tartalmakkal is találkozhatnak a nézők az adás keretein belül. De lesznek közszolgálati témák, életviteli tanácsok is.

“A Troll és a Keménymag ezentúl egy műsorként kerül a képernyőre szombat esténként. Az új produkció címe: Troll – A keménymag szájkosár nélkül. A politikai influenszerek legjobbjai beszélik át a hét legfontosabb történéseit könnyed, humoros stílusban. Amit a Trolltól és a Keménymagtól megszoktak a nézőink, mindazt most is meg fogják kapni”

Bayer, a húzónév, marad, sőt!

Vadonatúj program a vasárnap 19 órakor jelentkező Magánterület, amelyben közkedvelt politikusok, színészek, sportolók és közéleti szereplők egy napjába leshetünk be testközelből. A műsor érdekessége, hogy kizárólag hölgyek szerepelnek benne. Szombatonként jelentkezik délután a StartStop mobilitási műsor Szujó Zoltánnal, valamint este a Svenk című hazai filmes magazinműsor, amelyet megelőz a nemrégiben elindult „Szélesvásznú történelem” Bayer Zsolt vezetésével. Ebben a műsorban a rendszerváltás előtti híres magyar filmeket vetíti le a csatorna, kiegészítve az adott filmet egy elemző, kulisszatitkokat feltáró talk-show formájában. És ha már talk-show: változatlanul vasárnap este 21 órától kerül a nézők elé az évek óta nagy sikernek örvendő Bayer Show.

“A Hír TV és a Karc FM fúziójának lényege – azon túl, hogy kihasználjuk az ebben rejlő szinergiákat –, hogy bárki, bárhonnan, bármilyen eszközön hozzáférjen az általunk készített tartalmakhoz”

– emelte ki Gajdics Ottó, hozzátéve, hogy ennek érdekében megújul mind a televízió, mind a rádió honlapja.

A direktor korábban a Karc FM főszerkesztője is volt, amelynek jelenleg is ügyvezetője. A rádióval kapcsolatban büszkén mesélte a Médiapiacnak, hogy egy kis budapesti frekvenciából országos rádióvá nőtte ki magát a Karc FM, amely év végére 30 városban szól országosan.

Arra nem tért ki, hogy ez mennyiben köszönhető a hírfogyasztók szimpátiájából fakadó nézettség-hallgatottság forintra  lebontható eredményének és mennyiben van benne a feltétel nélküli kormányhűség.

Mindenesetre az biztos, hogy a választási eredményt elősegítendő, újabb pénznyelő-fúzió megalakulásának lehetünk tanui és finanszírozói. Akit a teljes repertoár érdekel, kattinson ide.

Kapcsolódó

 

Nagy nap ez a mai! Megújult (ki is fizeti?) a HírTV! - Vagy mi már semminek nem tudunk örülni?
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Nagy nap ez a mai! Megújult (ki is fizeti?) a Hír TV! – Vagy mi már semminek nem tudunk örülni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.