Nagyon durva, így büntetik Indiában a kijárási tilalom egyes megszegőit

Rendhagyó büntetést szabtak ki Indiában a Gangesz partján hűsölő turistákra az Uttarakhand államban a meglepőnek számító büntetés kiváltó oka is szokatlan, és reméljük nem is lesz időnk megszokni nekünk se.

Bocsi!

Különös büntetést  mért az indiai hatóság azokra a turistákra, akik megszegték a kijárási tilalmat. Ötszázszor le kellett írniuk a következő mondatot:
„Sajnálom, hogy megszegtem a kijárási tilalmat.”

A rendőrség egyik munkatársa a Hindustan Times indiai napilapnak nyilatkozott az esetről, amely pontosan az észak-indiai Rishikesh városában, az ország egyik legnépszerűbb turistacélpontjánál történt. Elmondása szerint a szokatlan büntetést izraeli, ausztráliai, mexikói és még pár európai országból érkezett turisták tízfős csoportjára szabták ki, akiket a Gangesz partján állították meg.

Rengeteg turista ragadt Indiában

Az egész Indiát érintő lezárások miatt rengeteg turista ragadt az országban, de rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a helyiekre. Csak a létfontosságú bevásárlások miatt mehetnek az utcára.
Bár a tízfős csoport azt állította, nem volt tudomásuk az Indiában kötelező előírásról, a rendfenntartókat ez nem hatotta meg.
A rendőrök körülbelül 50-60 üres lapot hoztak, majd figyelmeztették a turistákat, ha nem írják le ötszázszor azt a bizonyos bocsánatkérést, akkor feketelistára kerülnek, ami akár abban is megakadályozhatja őket, hogy újra India területére lépjenek. A pórult jár turisták végül beleegyeztek, és a helyszínen leírták a kért mennyiségben a szöveget. Miután végeztek, még egyszer óva intették őket attól, hogy alapos indok nélkül mászkáljanak.

Forrás: növekedéshu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük