Sorting by

×

Napi bulvár: lebuktak

Mintegy 160 ezer doboz cigarettát csempészett be Ukrajnából Magyarországra az a bűnszervezet, melynek tagjait egy rajtaütés során lebuktak, és azóta is őrizetben vannak, ahogy az a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársa- közölte az MTI-vel.

Börtönből irányították a klánt?

Simon Béla elmondta, a tizennégy tagból álló csoport összesen 500 millió forint kárt okozott a költségvetésnek. A nyomozók eddig kilenc gyanúsítottat hallgattak ki, közülük öt férfi letartóztatását rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság.
Az elkövetők többsége büntetett előéletű, a banda két vezetője jelenleg is jogerős börtönbüntetését tölti – ismertette a sajtóreferens. A fogvatartott vezető távollétében a szervezetet a fiai irányították, akik az egyes bűncselekmények végrehajtásáról folyamatosan tájékoztatták apjukat.

Bevetve a modern technika minden vívmánya

A csempészek a mobiltelefonok mellett adóvevőket és éjjellátó készüléket használtak, magabiztosságukat pedig jelzi, hogy még az egyik népszerű közösségi oldalon is kérkedtek illegális jövedelemszerző tevékenységükkel.

A csempészett cigit a zöldhatár térségében ágakkal és egyéb növényzettel eltakart üregekbe rejtették, mielőtt eladásra továbbszállították.

A közelmúltban tartott rajtaütés során az észak-alföldi nyomozók járőrök a Merkur bevetési egység támogatásával több helyszínen tartottak kutatást, végleg kiiktatva ezzel a teljes bűnbandát, a szállítóktól, a figyelőkön keresztül egészen a vezetőig – jegyezte meg Simon Béla.

A honi cigarettacsempészet központja az ukrán-magyar határsáv. Ide koncentrálódik ennek bűnfajtának legnagyobb része. Talán éppen ezért itt a legnagyobb a felderítési arány is.

(Ez történt eddig a mai napon!)

lebuktak

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.