Connect with us

Kerítésen innen

Napi 1 315 068 közforintot adunk az MTVA-nak sminkesre, fodrászra, stylistra – Legalább a külcsín rendben legyen?

1.500 közmillióba fájt mindannyiunknak az influenszer-utaztatás Budapestre
Megosztás

Érdekes módon nem található olyan kifogás az MTVA műsorait illetően, hogy ápolatlan lett volna egyik-másik hírolvasó, műsorvezető, vagy időjárásjelentő „külcsíne”, annál inkább vetődik fel probléma a vasalt külső árnyékából kibukó „belbeccsel” kapcsolatban, ami -lássuk be- a közpénzből vigéckedő adó lényege lenne.

Napi 1 315 068 közforint megy a levesbe…

Meghívásos eljárással keres céget a közmédia smink, stylist és fodrász szolgáltatás nyújtására. Az ekr.gov.hu-ra feltöltött adatok szerint a keretszerződés 12 hónapra szól, és egy alkalommal további 1 évre meghosszabbítható. Ez idő alatt maximum nettó 480 millió értékben kerülhet sor megrendelésekre. Az MTVA a keretösszeg 70 százalékának lehívására vállal kötelezettséget – írta az Átlátszó. A közmédia egyébként jelenleg is rendelkezik hatályos keretszerződéssel, ami szeptemberben (vagy a keretösszeg kimerülésével) jár le. A tender nyertesének feladata lesz az

MTVA képernyős munkatársainak képernyőn történő megjelenéséhez smink, stylist és fodrász szolgáltatás nyújtása.

Ebbe beletartozik többek között a stylist tanácsadás, a ruhák, kiegészítők szállítása, az öltöztető és varró(nő)i- valamint a napi és eseti fodrász feladatok, továbbá a képernyős munkatársak és vendégek sminkelése, produkciós igény esetén maszk készítése.

A „dolog”

  • A stylist havonta átlagosan 250 órát,
  • az öltöztető- és varró(nő) együttesen havonta átlagosan 833 órát,
  • a fodrász- havonta átlagosan 1250 órát,
  • a sminkes feladatok havonta 1916 órát tesznek majd ki.

A felhívás szövege alapján legalább 140 fő rendszeres képernyős munkatárssal, napi szinten pedig 40 fő képernyős személlyel és 30-40
fő vendéggel kell számolni. A kiemelt eseményekhez (például a köztársasági elnök újévi beszédéhez) mester szakembert kell biztosítani.

Azoknak a jelentkezőknek azonban, akiket végül felkérnek ajánlattételre, nemcsak megfelelő szakmai gárdával kell rendelkezniük, de 4 millió forint ajánlati biztosítékot is be kell fizetniük.

Érdekesség: 8 éve ugyan az a cég a befutó

A megbízást 2023-ban a Make-Up Team nevű cég nyerte, ami nem túl meglepő: a Kft 2016 óta nyeri el sorozatban a közmédia ilyen tendereit. A cég évről évre drágábban dolgozik:

7 éve még 178 millió forintért vállalták a feladatot, 2021-ben már 350 milliós szerződést kötöttek, 2023-ban 450 milliót kaptak.

A 2015-ben alapított, mindössze 5 fős Make-Up Team Kft. éves bevétele tavaly 318 millió forint volt, osztalékot nem fizettek ki. A cég tulajdonosa Rafai Attila tavaly a Magyar Hangnak szűkszavúan csak annyit mondott az MTVA-s megbízás kapcsán, hogy az ügyben a közmédia sajtóosztálya az illetékes.

Csak úgy….

2022 decemberében lett publikus, hogy a feltehetően hosszú távra tervező Novák Katalinnal 278 millió forintért újították fel a Budapest XII. kerületében található, állami tulajdonban lévő köztársasági elnöki rezidenciát. A megújult a rezidencia alagsorában található moziszoba: vettek új eszközöket, újrakötötték az elektromos hálózatot, a mennyezetre projektor, hangáteresztő vetítővászon került, illetve kialakítottak egy borhűtőt is. A megállapodás alapján létrehoztak egy kisebb sminkszobát is 375 ezer forintért, illetve kialakítottak egy hangszigetelt zeneszobát is.

Szerző