„…A fideszes képviselőkben buzog a közösségi szellem. Csakis csapatban bűnöznek…” – Napi Lendvaiságok

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most szerdai gondolatait olvashatják a napi visszásságainkról.

Tudták, hogy 1200-nál több, hivatalos igazolvánnyal ellátott magánnyomozó működik az országban?

Szerintem elég komoly lehet köztük a piaci verseny, nem csoda, ha sokan közülük a neten is hirdetik szolgálataikat. A legtöbben persze a házastársi hűtlenség felderítésére vállalkoznak, az egyik részletesen fel is sorolja a gyanús jeleket:

„Kevesebb és más a szex? Figyeljen oda a mennyiségre,… de sokkal inkább a minőségre koncentráljon!”

Nem tudom, a Fidesz a mennyiségre vagy a minőségre koncentrált, amikor arra jutott, hogy érdemes magánnyomozókat (különösen volt titkosszolgákat) politikai anyaggyűjtéssel megbízni az ellenzéki jelöltek kompromittálása érdekében. Legalábbis erről nyilatkoznak néhányan az újságíróknak. Megbízóik valószínűleg egy másik magándetektív hirdetését olvasták, aki nemcsak a párkapcsolatok terén ajánlkozik:

„Bajban van? Problémái adódtak?”

A Fidesz ekkor ismerhetett magára: tényleg problémái adódtak, az ellenzék és a kormányoldal fej fej mellett áll. Erre még a Pegasus sem elég, ha könnyen meg is adják az alkalmazására az engedélyt, mégiscsak macerás mindenféle indokokat kitalálni. A magánnyomoztatás pedig nem illegális, ott szabad a vásár. Szerintem a Magyar Detektív Szövetség (mert olyan is van) hamarosasn megalakíthatja politikai tagozatát. A politikai megbízóknak a pénz nem számít: ha egyszer az egyetlen Márki-Zay ellen csak a fb-on 54 milliót költöttek hirdetésre,

ha Rákay Philip és Deák Dániel oldala 10-10 milliót kapott tartalmai terjesztésére, akkor egy-egy jelölti dossziéra a másfélmillió bolondnak is megéri…

És micsoda véletlen: Orbán barátja és szövetségese, Gruevszki annak idején abba bukott bele, hogy a titkosszolgálatokkal törvénytelenül hallgattatott le 20.000 embert, köztük saját minisztereit is. Igazi pancser: ahelyett, hogy magándetektívekkel dolgoztatott volna! Mindegy: a szándék ismerős. És még mondja valaki, hogy nem érdemelte meg a menedékjogot!

„…A fideszes képviselőkben buzog a közösségi szellem. Csakis csapatban bűnöznek…”

  • 2020. december: vádemelés Boldog István fideszes képviselő ellen. A vád: hivatali vesztegetések elfogadása uniós fejlesztési támogatások ügyében, közbeszerzési eljárásokban elkövetett bűncselekmények, lezsírozott projektek. Mindez egy általa irányított hálózat segítségével.
  • 2021. február: vádemelés Simonka György fideszes képviselő ellen. A vád: uniós és magyar közpénzeket érintő költségvetési csalás. Mindez bűnszervezetben. Az ügyészség nyolc és fél évet javasol.
  • 2021. december: kezdeményezik Völner Pál fideszes képviselő, igazságügyi államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését. A gyanú: hivatali vesztegetések elfogadása. Mindez bűnszervezetben.

Az ártatlanság vélelmét tiszteletben tartva is elképzelhetjük, hány hír szivároghatott (zúdulhatott) ki az üzemszerű disznóságokról, ha ezúttal az ügyészség nem tudta-akarta a szokásos módon eltussolni az ügyet.

Legalább két tanulság levonható:

  • 1. A fideszes képviselőkben buzog a közösségi szellem. Csakis csapatban bűnöznek. Mindhárom esetben bűnszervezettel gyanúsítják őket. Jó szervezők, jó közösségi emberek, hiába.
  • 2. Nyilván ugyanez a közösségi érzés mozgatja őket abban is, hogy eszük ágában sincs megválni szeretett frakciójuktól. Mandátumukról nem mondanak le – nem mondatják le őket. Sőt, egyiküket még a saját tárgyalásáról, a vádlottak padjáról is kikérte az Országgyűlés elnöke, hogy a szavazásnál meglegyen a kétharmad.

Ma három bűnöző,-legalábbis az ügyészség által annak tekintett ember- biztosítja a NER kétharmadát. Stílusos. Zsák megtalálja a foltját, bűnös politika a bűnöző gombnyomóját. Így legalább nincs az a nagy minőségi különbség. Kvittek lettek.

Ha Németh Szilárd velünk, ki ellenünk?!

Németh Szilárd államtitkár ünnepi beszédben elemzi a helyzetet a nyilasok által 1944-ben kivégzett Kiss János altábornagy halálának évfordulóján:

„Magyarországnak olyan kihívásokkal kell szembenéznie, mint 1944-ben.”

Hát nem tudom. Magyarországot 1944-ben Szálasiék kormányozták. Rettenetes kihívás volt, az igaz.

Megvan a véleményem az Orbán-kormányról, kihívásnak ők is kihívás, de nyilasnak azért soha nem tartottam őket. Most akkor Németh Szilárd tudja jobban, vagy mi van?

Aztán kiderül, hogy ő inkább a németekre gondol. Úgy látja, ahogy akkor a német megszállás, most az új német kormánykoalíció fenyeget minket, egykutyák. Ma ők veszélyeztetik keresztény kultúránkat és nemzeti örökségünket, ők is meg akarják változtatni Európát. Az LMBTQ-támadásokról nem is beszélve, amelyeket szemmel látható élvezettel részletez. De mi összefogunk ellenünk, és legyőzzük őket. A németeket is, az LMBTQ-t is.

Ha Németh Szilárd velünk, ki ellenünk?!

Az azért új fejlemény, hogy most Kiss János nyomdokaiba szeretne lépni. Veszélyes terep. Nem tudom, Orbán örülne-e, ha őt meg ezzel a logikával Bajcsy-Zsilinszkynek láttatná. Nem illik a történelmi mitológiájukba.

Eddig azt hittem, Németh Szilárd csak az Udvari Főszakács és Kóstolómester szerepére vágyik. Új, hősi ambíciói kicsit aggasztanak.

Nyugodtabb lennék, ha visszatérne a velőspacalhoz. Azzal mégis szívesebben emlegetjük együtt a nevét, mint az ellenállás mártírjával, Kiss Jánossal. Ő biztosan nem érdemli, hogy halálában ilyenek vegyék a főkóstolói szájukra.

Forrás

 

"...A fideszes képviselőkben buzog a közösségi szellem. Csakis csapatban bűnöznek..." – Napi Lendvaiságok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest