Napi ne ba….! Isten a koronavírussal büntet a homoszexualitásért – elkapta a homofób pátriárka is

Koronavírusos lett és kórházba került Ukrajnában az Ukrán Ortodox Egyház hírhedten homofób pátriárkája, Filaret – írja a kyivpost.com. A 91 éves egyházi vezető állapota a hatóságok szerint jelenleg stabil, vette észre a hírt, a hvg.

Őt miért büntethette az Isten?

Filaret márciusban azzal került a hírekbe, hogy azt mondta az ukrán közmédia egyik tv-csatornájának, “a koronavírus Isten büntetése az emberiség bűneiért”. Tovább is ment, mert azt is hozzátette, hogy ezen elsősorban az azonos neműek házasságát érti.

A kijelentése komoly vihart kavart Ukrajnában, egy kijevi LMBT csoport be is perelte ezért a homofób Filaretet, arra hivatkozva, hogy az ilyen kijelentések kirekesztőek és erőszakhoz vezethetnek, pláne a járványhelyzet idején.

A félelmük nem volt alaptalan, mert Ukrajnában már a járvány kitörése előtt is voltak atrocitások fertőzöttek miatt. Amikor februárban Vuhanból evakuáltak 45 ukrán, illetve 27 külföldi állampolgárt és a poltavai szanatóriumba akarták szállítani, a helyiek tiltakozásokba kezdtek és összecsaptak a rendőrökkel.

homofób

Egy hozzászólás itt: “Napi ne ba….! Isten a koronavírussal büntet a homoszexualitásért – elkapta a homofób pátriárka is

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük