Végül is az a lényeg, hogy megőrizzük a humorérzékünket, így azért elviselhetőbb a körülöttünk zajló őrületet kibekkelni. Mert elmúlik biztosan, ugye?


Takarítói állás a keresztény életvitel jegyében

A Népszava idézi azt a hirdetést, amelyben keresztény életvitelű takarítót keresnek a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola Kollégium és Gimnáziumba. Mint írják, az nem elég, ha a jelölt kereszténynek vallja magát, példás életvitelét plébánosi ajánlólevéllel is igazolnia kell.

fotó: facebook

A lap megkereste az iskola igazgatóját, Englert Zsoltot, aki azt mondta,

fenntartói elvárás volt, hogy erre a posztra is keresztény életmódú munkatársat találjanak, a plébánosi elvárás hiánya azonban szerinte nem kizáró ok, inkább csak előnyt jelent a felvételnél.

Az igazgató azt mondta,

a keresztény életvitelt azért írták bele a hirdetésbe, hogy a jelentkezők tisztában legyenek vele, milyen jellegű intézményről van szó.

Az intézmény fenntartója a Szombathelyi Egyházmegye

Egy facebookozót megihletett a hír és az alábbiakat írta:

“Tisztelt Igazgató, a takarítói állásra jelentkezve, szeretném pontosítani az elvárást az állás betöltésére. Vasárnapi misén és a gyónás szentségében való részvétel elegendő e, hogy seprűt és lapátot foghassak a kezembe?

Vagy ezen kívül a heti önkorbácsolás is elvárt?

Ezen felül, jó keresztényi erkölcs, amelyet az erkölcsi bizonyítvánnyal tehetek hitelessé? A tiszta, rendes otthonomban tudom magamat szavahihetővé tenni?

Vagy Önnek, tisztelt Igazgató, milyen speciális igényei vannak az állás betöltéséhez? Mea culpa, maxima culpa. Hányszor naponta? Szívélyes üdvözlettel, az egyház híve, Hilda”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét