Kerítésen innenBulvárKiemelt hírek

Napi neba…. : a takarítónő “szerszáma” nem a söprű-lapát, hanem a plébánosi ajánlólevél!

takaritas

Végül is az a lényeg, hogy megőrizzük a humorérzékünket, így azért elviselhetőbb a körülöttünk zajló őrületet kibekkelni. Mert elmúlik biztosan, ugye?

Takarítói állás a keresztény életvitel jegyében

A Népszava idézi azt a hirdetést, amelyben keresztény életvitelű takarítót keresnek a szombathelyi Boldog Brenner János Általános Iskola Kollégium és Gimnáziumba. Mint írják, az nem elég, ha a jelölt kereszténynek vallja magát, példás életvitelét plébánosi ajánlólevéllel is igazolnia kell.

fotó: facebook

A lap megkereste az iskola igazgatóját, Englert Zsoltot, aki azt mondta,

fenntartói elvárás volt, hogy erre a posztra is keresztény életmódú munkatársat találjanak, a plébánosi elvárás hiánya azonban szerinte nem kizáró ok, inkább csak előnyt jelent a felvételnél.

Az igazgató azt mondta,

a keresztény életvitelt azért írták bele a hirdetésbe, hogy a jelentkezők tisztában legyenek vele, milyen jellegű intézményről van szó.

Az intézmény fenntartója a Szombathelyi Egyházmegye

Egy facebookozót megihletett a hír és az alábbiakat írta:

“Tisztelt Igazgató, a takarítói állásra jelentkezve, szeretném pontosítani az elvárást az állás betöltésére. Vasárnapi misén és a gyónás szentségében való részvétel elegendő e, hogy seprűt és lapátot foghassak a kezembe?

Vagy ezen kívül a heti önkorbácsolás is elvárt?

Ezen felül, jó keresztényi erkölcs, amelyet az erkölcsi bizonyítvánnyal tehetek hitelessé? A tiszta, rendes otthonomban tudom magamat szavahihetővé tenni?

Vagy Önnek, tisztelt Igazgató, milyen speciális igényei vannak az állás betöltéséhez? Mea culpa, maxima culpa. Hányszor naponta? Szívélyes üdvözlettel, az egyház híve, Hilda”

About Author

Szólj hozzá!