Még az EU-Ügyészség aláírásgyűjtése alatt egy szerencsi polgár figyelmeztetett arra, hogy “papíron” van náluk egy katonai logisztikai központ, ami elvileg EU támogatásból “épült”, de valójában nincs semmi ilyen Szerencsen – írja korrupcióinfós oldalán Hadházy Ákos.

A szerencsi teleport

A http://palyazat.gov.hu projektleírásban egyébként az szerepel, hogy ennek a logisztikai központnak 2015.11.30-án már el kellet volna készülnie, a https://terkepter.nfu.hu oldalon is “megvalósult”-ként jelzik.

- Hirdetés -

A Licet ’95 Kft. ügyvezetője és tulajdonosa Nyiri Zsolt (1957.06.02.), Szerencs polgármestere a 2018. évi időközi választáson Nyiri Tibor lett (ő korábban alpolgármester volt ugyanitt). azt a helyiek tudnák megerősíteni, hogy valóban így van-e, vagy csak véletlen egybeesés.

A képviselő megérdeklődte a PM-től, hogy vajon hol van a logisztikai központ hogyha nincs sehol, de félmilliárdot kifizettek, a felét ráadásul számlára. Azt válaszolták, hogy ők is vizsgálódnak, de hogy mit, az titok. Itt a levelük:

Tisztelt Dr. Hadházy Ákos Úr!

 A 2019. április 17-én a Pénzügyminisztérium részére megküldött közérdekű adatigénylésével kapcsolatban a következő tájékoztatást adjuk.

A LICET’95 Kft. a GOP-3.2.1-11 számú pályázati felhívás keretében támogatott „Speciális haditechnikai intermodális logisztikai és felújító központ kiépítése Szerencsen” című projekt ellenőrzése nem zárult le, az eljárás lefolytatása során a projektről nem szolgáltatható adat.

Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásulvételét.

Herczeg Zoltánt az alábbiak posztolására késztette a hír:

“Szerencsen van egy katonai, logisztikai központ, mely’ ebben a kiemelten hátrányos körzetben (!!!) már 3, azaz három éve ad nektek folyamatos és jól fizető munkát? Nem tudtátok?

És azt tudtátok, hogy erre a speciális haditechnikai intermodális logisztikai és felújító központra kaptatok 447.000.000.-, azaz majdnem fél milliárd forintot? Nem tudtátok?

Pedig ez csak előleg a majdnem 1 milliárd, egész pontosan 951.518.000,- Ft-ból,

a beruházás teljes összegéből, bár ez a 447 millió már kiutalt, kifizetett, számlákkal igazolt összeg. Nem tudtátok?

KonczFerencek és NyíriTiborok

És azt tudjátok-e, hogy ebből a 447 millió, kiutalt, kifizetett forintból mennyi maradt és főleg kinél, és hogy ez a logisztikai, katonai központ hol is van tulajdonképpen Szerencsen?

Na, hát kedves szerencsi barátim, a közelgő önkormányzati választásokon ilyen és ehhez hasonló kérdéseket illik majd feltenni a szép öltönyben, széles mosollyal kiplakátolt ex-városvezetésnek, a KonczFerenceknek és NyíriTiboroknak, akik ilyen szép és hasznos katonai logisztikai központot építettek nektek, a kiemelten hátrányos helyzetű polgárainak, hogy sok-sok munkátok és sok-sok pénzetek legyen orbánviktor nagy örömére!

Segítek kedves barátaim:

a képen a fél milliárdból megvalósult beruházás látható! Végül is kaszálni lehet rajta havi 54 ezres közmunka gázsiért. Az is valami…
Jó munkát, jó egészséget, kitartást, józanságot és higgadtságot kívánok nektek csupaszívből!”

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét