Orbán: "itt fogok maradni az önök nyakán, ne reménykedjenek, számíthatnak rám az elkövetkező húsz évben" - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán: “itt fogok maradni az önök nyakán, ne reménykedjenek, számíthatnak rám az elkövetkező húsz évben”

Lassan sportot űznek  a magyar parlamentben a közszolgák, hogy a köz pénzén -ami esetükben milliókban mérhető- látványosan-hallványosan és tök feleslegesen egymáson köszörüljék a nyelvüket elfedve ezzel az éppen megoldásra váró valódi feladataikat.

Hirdetés

A hétfői performansz szereplői: Orbán, Jakab, Arató és a statisztéria

Elsőként Jakab Péter tett fel azonnali kérdést a miniszterelnöknek. A Jobbik elnöke úgy érzi magát, mint aki visszacsöppent a rendszerváltás előtti időkbe: egyetlen ficsúr szóért megbüntették 10 millió forintra. Mint mondta, ő ideológiailag képzetlen, ezért tájékoztatást kér Orbántól, melyek azok a szavak, amelyekért büntetés jár.

“Ön, hogy nevezné azokat a politikusokat, akik közpénzből rázzák a rongyot?”

– tette fel a kérdést. Szerinte valahányszor szembe találják magukat egy igaz szóval máris

“remegni kezd a bajusz”

– itt Kövér László házelnökre utalt – és jön a büntetés. Szerinte a Fidesz nem őt, hanem egy nemzetet büntetett meg, és nem 10 millió forintra.

“Minek nevezzelek?” –

zárta felszólalását. A levezető elnök itt figyelmeztette, hogy a személyes megszólításnak is van határa a parlamentben.

Orbán: Jakab egy frakcióvezető, ami egy komoly dolog, ezért egy ideig “mi is komolyan vettük önt”

Szerinte azonban Jakab már egy komédiás, aki hétről hétre csinál bohócot magáról, miközben a választópolgárok költenek pénzt az ő mutatványaira, fizetésére, autójára, sofőrjére. Ismét kijelentette, hogy az ellenzéki oldalon Gyurcsány Ferenc a főnök, aki szerinte elégedett Jakabbal, de 6 millió forintért szellemesebb mutatványokat várnak.

“Kérjük szedje össze magát”

– zárta a miniszterelnök.

“Hogyan szólíthatjuk? Szerintem egyezzünk ki a tolvajban”

– kezdte Jakab Péter viszonválaszát, akinek hamarosan lenémították a mikrofonját. A levezető elnök figyelmeztette, ha így folytatja, elvonják tőle a szót. Jakab úgy folytatta: a fideszesekből kijönne a teljes magyar börtönválogatott, majd egy szurkolói sálat vett elő, itt azonban megvonták tőle a szót.

Orbán: mindannyian tudjuk, hogy a Jobbik a legkorruptabb magyar párt,

amely már az előző parlamenti ciklusban is eladó volt, most egy másik milliárdosnak, Gyurcsánynak adták el magukat. Idézett a párt alapító okiratából, amelyben a kommunista utódpártok és a velük összeforrt liberálisok eltávolításáról esik szó.

Orbán: még sokáig itt fogok maradni “az önök nyakán”, még húsz évig!

Az azonnali kérdések során Arató Gergely (DK) azt mondta, hogy

„egy országnak maradt a torkán a kávé”,

amikor a pénteki rádióinterjúban Orbán Viktor azt mondta, hogy mindenkit megviselt a járvány, aki bérből és fizetésből él, „én is ide tartozom” – idézte fel. Arató Gergely szerint ezen a ponton a rádióhallgatóknak a ficsúrnál erősebb jelző jutott az eszükbe.

„Elvesztette az állását? Nem tudta fizetni az albérletét és utcára került?”

‒ sorolta a kérdéseit a DK-s politikus. Azt is megkérdezte, hogy pedagógusként elkapta a vírust és mégsem kapta meg a 100 százalékos táppénzt? Vagy mint egészségügyi dolgozónak a járvány tetején az orra alá dugtak egy olyan szerződést, amit nem tudott elfogadni?

“Kérem, miniszterelnök úr, meséljen nekünk!”

– fordult a miniszterelnökhöz.

“Önök a járvány alatt végig azért dolgoztak, hogy én is elveszítsem az állásomat. Ezért nem neheztelek”

‒ kezdte a válaszát Orbán Viktor ‒, aki felhívta a figyelmet, hogy bérből és fizetésből azok élnek, akik nem tőkejövedelemből élnek. Az önök pártjának az elnöke tőkejövedelemből él ‒ utalt Gyurcsány Ferencre ‒, de más parlamenti párt elnöke nem, így ö sem. Orbán Viktor azt mondta, hogy az ő jövedelme és a képviselők jövedelme össze van kötve az átlagjövedelemmel, és ha az csökken, akkor az ő fizetésük is csökken. „Szerintem ez egy jó rendszer” ‒ jegyezte meg.

“Egy dologban egyetértünk, mi valóban azon dolgozunk, hogy ön az állását veszítse el, remélem, ez jövőre meg is fog történni”

‒ reagált minderre Arató.

Orbán: vannak, akik tőkejövedelemből élnek, vannak, akik fizetésből.

“Én az utóbbiak közé tartozom, nem is fogok átmenni, köszönöm a biztatását! Mint bérből és fizetésből élő parlamenti képviselő még sokáig itt fogok maradni az önök nyakán, ne reménykedjenek, számíthatnak rám az elkövetkező húsz évben”

‒ mondta az ellenzéki képviselőnek Orbán Viktor.

LMP: 500 probléma az orosz dokumentációban

Az LMP-s Keresztes László Lóránt arról beszélt: szakmai kérdésről szeretne beszélni. Paks 2-ről azt mondta: már papír van róla, hogy az oroszok miatt ez legalább 5 évet késik. Szerinte megdöbbentő, hogy eddig 500 problémát találtak az orosz tervdokumentációban, olyan alapvető kérdésekre nincs válasz, mint a hűtés, de nem adtak megnyugattó választ adni arra a kédésre, hogy mi a helyzet a földrengésbiztonsággal. Szerinte folyamatosan az energiafüggetlenségről beszél a kormány, miközben egy gigantikus orosz projekttel generációkat adósítottak el. Úgy véli, az orosz függést erősíti az is, hogy a techológia tekintetében is kiszolgáltatottak leszünk Oroszország felé. Mint mondta, ideje lenne kimondani, hogy ezt a projektet le kellene állítani.

Keresztes szerint ez tévedés, az atomenergia ugyanis nem olcsó, nem zöld, és nem biztonságos. Szerinte ez egy több ezer milliárdos projekt, súlyos politikai felelősség, “ezt ne terheljék Süli Jánosra”. A Pécs melletti atomtemetővel kapcsolatban szerinte Orbán nem teljesítette ígéretét, zajlanak a munkálatok. Orbán azt mondta, dolgozik azon, hogy az atomhulladékot ne csak elhelyezzék egy biztonságos helyre, hanem minél több káros anyagot tudjanak abból kivonni, fel tudják dolgozni.

“Ha azt akarja, hogy a veszélyesség foka csökkenjen, támogassa azokat a fejlesztéseket, amelyek a magyar nukleáris ipart egy lépcsőfokkal feljebb akarják léptetni”

– mondta a miniszterelnök.

Szabó Tímea lehazaárulózta Orbán Viktort a Fudan miatt

Szabó Tímea (Párbeszéd) a Fudanról kérdezte Orbán Viktort. Meglobogtatta a megállapodást, amit Gulyás Gergely, Fürjes Balázs és Karácsony Gergely írt alá a Diákvárosról, arról, hogy 8-12 ezer hallgató számára biztosítanak elhelyezést.

“De egyetlen szó sincs sem a Fudan Egyetemről, sem Magyarország kiárusításáról a Kínai Kommunista Pártnak”

– jelentette ki Szabó Tímea és megkérdezte a miniszterelnöktől: „mikor kezdett hazudni” a megállapodás aláíróinak. Azt is szóvá tette, hogy 90 milliárddal kevesebbet különítettek el jövő évre a felsőoktatásra, mint a Fudan-hitelre.

“Mennyit kap ön, miniszterelnök úr azért vagy a családja, hogy kiárusítja a hazáját, mert a Fudan egyetlen magyar embernek sem jó?”

– szegezte a kormányfőnek.

Orbán Viktor – mint mondta – néhány információval segíti az ismeretét Szabó Tímeának.

“Én még nem tartottam a Fudan Egyetemen előadást, Soros György már tartott, ennyit arról, hogy kommunista az egyetem”

reagált Orbán Viktor és azt üzente a “türelmetlen képviselőknek” is, hogy a Fudan Egyetem már itt van Magyarországon, a Corvinusszal közös képzése van.

“Mi egy egyetemvárost építünk, annak részeként megépül minden, lesznek benne kollégiumok és oktatási épületek is”

– mondta.

“Jelen pillanatban a koncepció tervezeténél tartunk, önök előreszaladtak, összevissza beszélnek milliárdokról, de ez mind zagyvaság. Még tervek sincsenek. Majd, ha lesznek, akkor lehet beszélni a költségekről és hogy mennyi ebből a kollégium. Minden csak ködszurkálás, ködevés, hangulatkeltés”

– fogalmazott Orbán Viktor. Azt is elmondta, hogy több mint ezer milliárdot fordítanak jövőre az egyetemek fejlesztésére.

“Nem mond igazat, nincs itt a Fudan Egyetem, egyetlen képzésük van. De kövesse Soros György és Barack Obama példáját és tartson Kínában előadást a Fudanon”

‒ reagált minderre Szabó Tímea. Idézte Orbán Viktor, hogy egy országot karddal vagy adóssággal lehet leigázni.

“Tudjuk, hogy lesz 450 milliárdos kínai hitel, amit ön a Kínai Kommunista Párttól vesz föl. Miniszterelnök úr, ön egy hazaáruló!”

‒ jelentette ki, és fölmutatott egy táblát, amire az volt írva, hogy a „hét meséje”.

Az elnöklő Latorczai János ismételten figyelmeztetésben részesítette a képviselőt, és addig is elvette tőle a szót

Eközben Szabó Tímea odament Orbán Viktorhoz a parlamenti patkóban, egy táblát vitt neki, amit Kocsis Máté vett el tőle, aztán a helyére ült. (Azt, hogy mit mondott a miniszterelnöknek, nem lehetett hallani.) Orbán Viktor az intermezzo után válaszolt neki:

“a képviselő asszony a kémkedés, hírszerzés, befolyásolás kérdését vetette fel, ez fontos. A miniszterelnök szerint felvethető más egyetemmel kapcsolatban is”

– mondta és a miniszterelnök szavaiból az derült ki, hogy ezt más egyetemmel kapcsolatban is fel lehet vetni. Orbán Viktor arra hívta fel a figyelmet, ez az államközi életnek szerves része. Arra is felhívta a figyelmet (egy napi híre), hogy a dán titkosszolgálaton keresztül az amerikai titkosszolgálat éveken át megfigyelte Merkel kancellárt és a német kormányt.

“Magyarországon jól szervezett szolgálatok működnek a parlament ellenőrzése alatt és képesek arra, hogy mind a nyugati, mind a keleti befolyásolással szemben megvédjék Magyarországot”

– mondta végül Orbán Viktor Szabó Tímeának.

Nunkovics: európai béreket a magyar munkavállalóknak

A jobbikos Nunkovics Tibor azt mondta, 2014 márciusában Szaúd-Arábiában Orbán azt mondta, hogy a magyar munkaerő a minőségéhez képest meglepően olcsó, a munka törvénykönyve pedig meglepően rugalmas. Szerinte az élet fintora, hogy mikor ez elhangzott, ő maga gyári munkás volt. A multik között sok olyan van, amely nem becsüli a munkavállalókat, a miniszterelnök pedig idecsalogatja őket azzal, hogy a magyar munkaerő olcsó – mondta Nunkovics. Hangsúlyozta: nem ázsiai béreket kérnek, hanem európai béreket a magyar munkavállalóknak. Szerinte a rabszolgatörvényt nem véletlenül nevezték el így. Hajlandó-e végre a magyar munkaerőért dolgozni? – kérdezte Orbánt a politikus.

Sok igazság van abban, amit mondott, kezdett Orbán. A magyar munkások minősége vetekszik a németekével, a bérük viszont nem. Szerinte Nunkovics több mint 1,8 milliót keres képviselőként, fizetése az elmúlt két évben 25 százalékkal emelkedett, ebből a pozícióból “előadni a hozzászólást”, az több, mint álságos. A miniszterelnök szerint Nunkovics fizetése azért tudott emelkedni, mert a magyar gazdaság jól teljesített, és az átlagjövedelmek emelkedtek. Szerinte érdemes összevetni, Gyurcsány kormányzása alatt mennyit kerestek az emberek, és azt, hogy ez most mennyi.

Ha még néhány évig kormányoznak, akkor ez a dinamika kitart, és utolérjük azoknak az országoknak a bérszínvonalát, akik ma még előttünk vannak

– közölte. Nunkovics azt mondta: részben egyetért Orbánnal, de az emberek fizetése ma kevesebbet ér, mint hét évvel ezelőtt.

“Az én fizetésemet nem én szavaztam meg, 2018-ban még nem voltam országgyűlési képviselő”

Orbán viszonválaszában közölte:

Nunkovics állítja, hogy az emberek nem élnek jobban, mint hét évvel ezelőtt, de szerinte ez “szemenszedett balkáni hazudozás”.

Forrás

 

orbán

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.05.31 - 17:46
  Közvetlen hivatkozás

  Isten mentsen ezektől a tolvajok és örültek szektájától, és OV elmebeteg zsiros sötét “muzsikustól ” még egy hónap is sok(k) belőle, belőlük, ilyen aljas mocskolodó, hazug népirtó tolvaj vezetése nem volt ennek az országnak…

  Válasz
 • 2021.06.01 - 05:57
  Közvetlen hivatkozás

  A hazugság hazugság marad, függetlenül attól, hogy ki mondja. Utálom és halálosan unom az állandó személyeskedést, visszamutogatást, gyurcsányozást. Amikor nincsenek érvek, Orbán és barátai semmi másra nem képesek. Remélem én is, hogy Orbán sokáig él, és látni fogja, mennyivel jobban mennek az országban a dolgok, amikor nem ő irányít, amikor a pszeudodemokrácia helyett valódi van, egyeztetésekkel, jó vitákkal, kompromisszumokkal. De azt is remélem, hogy – ha csak nem világosodik meg és állítja a valóban kiemelkedő képességeit a haza szolgálatába – a következő húsz évet nem a Parlamentben, hanem egészen másfajta épületben tölti majd.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.