Sorting by

×

Napi vérlázító! – Hajdúnánáson “Lőrinc által kezelt” kampány-dinnyével szúrták ki a rászorulók szemét!

Az, hogy egy országban mekkora összeg -vagy annak megfelelő természetbeni juttatás- az, amiről azt gondolja az éppen regnáló hatalom, hogy segíteni tudja, akarja a rászorulóit, markánsan jellemzi. 2021 Magyarországán ez a limit 300.- forint értékű “Lőrinc által kezelt” görögdinnye! Szégyen!

Dübörgünk, mi?

Hadházy képviselő közösségi oldalán adta közkinccsé mindannyiunk szégyenét:

Hajdúnánáson elfogyott a krumpli? Talán ezért történhetett, hogy a fideszes önkormányzat valami elképesztő cinizmussal egy-egy – Lőrinc által már kezelt – dinnyével „segített” a legelesettebb, legrászorulóbb embereknek. Fejenként 300 Ft értékben, összesen 400 dinnyével.

Az erről szóló értesítés kordokumentum, mellékeltem, de ide is másolom:


Tárgy: XY rendkívüli élethelyzetben nyújtott támogatása

“Határozat

A Városi Önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága a 41/2021 (IX.3) számú határozatával XY 4800 Hajdúnánás, Z utca alatti lakos részére rendkívüli helyzetére tekintettel (!) nyújtott települési támogatásként 300. Ft azaz háromszáz forint természetben biztosított támogatást állapít meg. A természetbeni támogatás átvehető a 4800 Hajdúnánás Bartók Béla körút 27. szám udvarán (régi Háziipari Szövetkezet).”

Emlékeznek?

Mekkora volt a felháborodás egy hete, amikor kiderült, hogy krumpli-alma kombóval köszönték meg a dolgozók éves munkáját egyik minisztériumunkban. Persze akkor még nem tudhattuk, hogy ez még ennyi sem! És lett….

„Köszönöm, de ezt a két szaloncukrot majd eldarabolom a 3 gyermekemnek. Kérem inkább tovább ne alázza az állományt”

– írta akkor az egyik megajándékozott.

lyen országban élünk! Akkora szegénység, a félelem és a tájékozatlanság, hogy egy közszolga -esetünkben egy polgármester- pár szem krumplival elérheti, hogy a renitens lakók megtanuljanak NER-ül gondolkodni. Ugyan azt csinálja “játszóterén” a helyi “hallja kend”, amit vezetőitől lát, csak a mérték más. Nem milliárdokkal fizet a hűségért, neki ott elég a jól bevált krumpliosztás.

Mindannyiunk szégyene!

Helyszín: Kisvaszar, egy 330 fő lakta baranyai falu.

“A polgármester nagy nehezen beismerte, hogy a múlt héten náluk is ment a krumpliosztás. Azt már a helyiek mondták el Kisvaszaron, hogy csak az kapott a krumpliból, aki nem lájkolta bejegyzésimet a roma pénzek elköltéséről. A többieknek azt mondták, egyenek inkább húst…”

Ingyenes újságokkal veszi be a Mediaworks a Fidesz által elbukott városokat. Szombathelytől Miskolcig több százezer példányban fogják nyomni a Fideszhez közelálló, bulvárba csomagolt propagandát a választást megelőző évben – tudta meg a Magyar Narancs.

Mészáros-féle “City”

A portál értesülése szerint heteken belül országosan több százezer példányban landolnak a postaládákban a Mediaworks Zrt. hetilapjai azokban a nagyvárosokban, ahol Fidesz veszített a 2019-es önkormányzati választáson. A “City” nevű lapcsalád indítása arra utal, a kormánypárt a 2022-es országgyűlési választás előtt egy évvel nem tartja elégségesnek, hogy a propaganda csak a Mediaworks megyei fizetős lapjaiban jelenjen meg, a nyomtatott sajtótermékekben is biztosra megy, közvetlen elérést akar az ellenzéki szavazókhoz.

 

Napi vérlázító! - Hajdúnánáson "Lőrinc által kezelt" kampány-dinnyével szúrták ki a rászorulók szemét!
illusztráció: V.K.
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.