Valóban újraindul a Magyar Nemzet, de a politikai napilapok piaca olyan kicsi Magyarországon, hogy nem lenne semmi értelme megtartani a Magyar Időket, a két napilap ugyanis innentől kezdve óhatatlanul is versenytársává válna egymásnak. Tévedés ne essék, nem azért szűnik meg a Magyar Idők mert Magyar Nemzetté alakul, éppen fordítva, a Nemzetet züllesztik Magyar Időké.

“Neve ha van csak áruvédjegy”

Ezt a Népszavának mondta el egy informátoruk. Aztán hozzátette:

„El tudná bárki képzelni, hogy mostantól majd a kormánypárti újságolvasó kér egy Magyar Nemzetet és egy Magyar Időket is? Teljesen életszerűtlen lenne, a jobboldalon ráadásul a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb márka, mint amilyenné a Magyar Idők válni tudott. Ezt el kell ismerni.”

Azt nem tudni, a Magyar Idők hány példányban fogy, mert a lapot nem auditálták, a Magyar Nemzetből megszűnésekor 13608-at értékesítettek naponta.

A hvg.hu korábban azt írta, a Magyar Nemzet augusztus 25-én, vagyis éppen az 1938-as alapításának 80. évfordulóján indulhat újra, és az ATV-nek nyilatkozva erről beszélt Harrach Péter is.

A Népszava egyik forrása szerint azonban kétséges, hogy ennyire rövid idő alatt újra lehet-e építeni egy működőképes szerkesztőséget, de valamikor ősszel biztosan el fognak indulni. Már csak azért is, mert a Magyar Nemzet munkatársai várhatóan a Magyar Idők mostani újságírói lesznek, az pedig valószínűtlen, hogy a Magyar Idők szerkesztőségében bárki is nemet mondjon egy ilyen felkérésre.

A Magyar Nemzet az április 8.-i választások után két nappal szűnt meg, ezután Nyerges Zsolt megvette Simicska Lajos többi cégével együtt a Magyar Nemzetet is.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Simicska behódolt? – megszűnik a Magyar Nemzet!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét