Napló Hungarikum 1.

Reményeim szerint hiánypótló munkába kezdek, amikor a mai napon Napló Hungarikum cím alatt gépbe ütögetem a sokágú magyar nemzeti politika bugyraiban folytatott mindennapi, vagy minden kétnapi (esetleg többnapi) kutatómunkám dokumentálását.

Egyben tájékoztatom a nagyérdemű közönséget,

hogy a birodalmi székesfővárosban Jaroslav Hasek szellemi nyomdokain haladva megalakult, ha tetszik, újjáalakult a Törvény Keretei Között Mérsékelten Haladók Pártja, amely szervezet megformálja a Napló Hungarikum ideológiai bázisát. A taglétszám egyelőre szerény, mindössze egy fő, de a feleségem bizonyos feltételekkel hajlandó csatlakozni, azaz tagdíjat semmiképp nem fizet, és taggyűléseken sem vesz részt, sőt kizárja annak lehetőségét, hogy a párt fő politikai tevékenységében, a vendéglőkben kimért sör minőségének ellenőrzésében személyesen részt vállaljon. Sebaj. A feltételeket alakuló kongresszusunkon elfogadtuk, így a taglétszám fölöttébb gyorsan 100 százalékkal emelkedett, s ez kétségkívül a TKKMHP szervezet nagy sikere, tömegbefolyása növekedésének bizonysága. Lássuk akkor most, mi lényeges történt Hungáriában a legutóbbi napokban.

1./ Történt tegnap valami?

Majdnem azt írtam: semmi. (Mint XVI. Lajos 1789. július 14-én.) Hanem hát valami csak történt, például példátlan lendületet vett az ellenzéki szövetség előválasztási kampánya. A korábban egy csapatba tömörült hat (vagy több) ellenzéki párt két döntős miniszterelnöki jelölt-jelölt egységet formáló kettősként összefogott a harmadik, a pillanatnyi győztes ellen, hogy az eredményhirdetés után majd ők ketten egy emberként harcoljanak Orbán Viktor és siserahada végtelenül pocsék kormányzata ellen. Szó, ami szó, ügyes taktika és valóban a nép érdekében megalkotott áldozatos terv, (mert-hogy állítólag Dobrevvel nem győzhet az ellenzék!) csak az kell, hogy nagy hirtelen átírják a korábban közösen megalkotott előválasztási szabályokat. Faktum, hogy a két legény csak a legjobb győzelmét szeretné előmozdítani, és pedig hogy ki lenne a legjobb, vagyis hogy ki az Orbán-verő jelölt, azt majd ketten szépecskén eldöntik, ha kihirdették az előválasztás győztesét, (mindegy melyiküket vagy mindkettejüket), de azért az új kormányban majd számítanak Dobrev Klárára is.

A hír olvastán összehívtam a TKKMHP taggyűlését, hogy megvitassuk a fejleményeket és állást foglaljunk az ügyben, de a tagság fele az ebédfőzés elsődlegességére hivatkozva távol maradt a megbeszéléstől, s magam – pártelnökként – ez ügyben kénytelen voltam egyetértésemet kifejezni. S miközben szellemem élénkítése érdekében a sarki kifőzde remek kézműves sörét kóstolgattam, eszembe ötlött, hogy ezek a privát szövetségbe tömörült jámbor lelkek milyen furfangosan már kormányt alakítgatnak, programot írnak, stallaumokat osztogatnak, holott még az előválasztást sem nyerték meg, pláne nem a hivatalos nagy képviselő-választást, amely csak jövő tavasszal lesz, ha lesz.

Ej-ej Gergő! Tőled nem ezt szoktuk meg! (Személyes naplóban megengedhető ez a bizalmaskodó hangnem?) MZP pedig talán kissé túl magasra hajt a maga húsz százalékával, s máris elfeledte, hogy csapattagnak kéne lennie, aki nem versenytársa, Dobrev Klára ellen vív háborút, hanem ellenfelével, Orbán Viktorral. Vajon ha befejeződik az előválasztás és győztest hirdetnek, MZP az ellenzék ellenzékeként képes lesz teljes szívvel és lélekkel mellé állni, s – ne adj‘ Isten! honn maradni a hódmezővásárhelyi polgármesteri székben?

A taggyűlésen feltettem ezt a kérdést a jelen levő sörtársaknak, de a többség csak ingatta a fejét, sőt valaki azt mondta: ha a történelem kereke úgy fordul, hogy Dobrev Klára mégis nyer, szerinte már most kétséges, hogy MZP jövőre fölsorakozik mögé a nagy választási hadjáratban. És mivel pártunk irodalomkedvelő párt is, üléseinket néha versmondással színesítjük a helyzethez illően. Most ide biggyesztem e sorokat Ady Endre tollából:

„Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre,
Új arcok, új szemek kacagnak az égre….
Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy szálig,
Vagy ez a mi hitünk valóságra válik….
Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva….“
Korhoz illő sorok, nemde?

Csak így, privát, titkos naplómba írom a kérdést: Mondjátok fiúk! Észnél vagytok ti?

2./ Járvány van világszerte, terjed a kór Magyarországon is

Amerikai kórházi adatok szerint a világon több mint 235 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4,8 millió. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen. Az adatok nem pontosak, mert kevés a teszt, sok fertőzöttről és betegről nem tudnak a szakemberek. Magyarországon

„a hétvégi összesített adatok szerint a beoltottak száma csaknem 6 millió, közülük 5, 7 millió fő már a második oltását is megkapta, 804 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három napban 1 492 új fertőzöttet igazoltak, …. Elhunyt 31, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 230 főre emelkedett. …Az aktív fertőzöttek száma pedig 7 909 fő. 560 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 87-en vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetege-déseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb.“ (koronavírus.gov.hu)

Egyéb hír az újabb hullámra való felkészülésről – szinte semmi

Csak-egy két jelentés iskolai osztályok bezárásáról, a beteglétszám növekedéséről. A TKKMHP – nem lévén parlamenti párt – semmiről nem kapott hivatalos értesítést. A kormány – ámbár járványügyi vészhelyzet van érvényben. – egyelőre nem tervez szigorító intézkedéseket, és ezt a szakértő virológus sem javasolja. (Engem nem kérdeztek, de leg-alább hitvesemmel együtt már megkaptam a 3. oltást. Semmiféle közvetlen következ-ményét nem éreztem.)

3./Melyik szexuális fantázia-csoportba tartozol?

Ezt a szellemes kérdést olvastam az egyik portál címében. Kíváncsi lettem a válaszra, és ráklikkeltem az oldalra, de megjelent egy panel, amelyen arról faggattak, hogy el-múltam-e már 18 éves, és ekkor feladtam a kísérletezést.(A kérdést nem terjesztettem a taggyűlés elé.)

4./Desszert mára (Erősen romlott)

Na egyéb sem hiányzott. Semjén Zsolt szólt a hívekhez:

„Az Orbán-kormány soha nem volt az egyház és az állam szembeállítása mellett, mert az egyháznak társadalmi küldetése van. E szolgálat támogatása ölt testet abban a segítségben, mely lehetővé teszi az egyház által átvállalt intézmények finanszírozását, valamint azt, hogy megújul-janak az egyházi épületek és műemlékek.”

– mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és keresztény próféta a kormányzati támogatással megújított Stella Egyházi Üdülő hétfői átadásán Mátraszentimre-Bagolyirtáson. … A kormány elkötelezett az egyházi épületek megújítása mellett, hiszen Szent István óta a magyar történelem egyik fontos tanulsága: ami jó az egyháznak, az jó az országnak, s ami jó az ország-nak, az jó az egyháznak…Ezzel szemben tanúi lehetünk Európában, hogy ha a keresztény gyökerek meglazulnak, ha azokat relativizálják és a keresztény civilizáció megkérdőjeleződik, annak súlyos következményei vannak a társadalom egészére, hívőre és nem hívőre egyaránt.(444).
Elmélázom itt a taggyűlésen, vajon felületes történelmi, fölöttébb hézagos egyháztörténeti ismereteim alapján a tagság elé terjeszthetem-e, hogy alkossanak ítéletet erről a egyedülállóan pimasz hülyeségről.

Az biztos, hogy a költségeket mi fizetjük, mindannyian, hívők és nem hívők. Jó ez nekünk? A taggyűlés szerint egy fenét!

Elnöki előterjesztésemben kiemelem: az hagyján, hogy Semjén úr magától értetődően kitüntetett szervezetnek tekinti az egyedül üdvözítő Római Katolikus Egyházat, de

felrémlik előttem például néhány nagy egyházszakadás emléke. Volt idő, amikor három pápa is uralkodott egy időben, ami bizonyára nagy hasznára vált a világnak, mert minden keresztény ország három helyre fizethette (vagy egyáltalán nem fizette) a Péter-filléreket.

Eszembe ötlik a VI Sándor (Rodrigo Borgia) pápa magánéletének és politikájának példaadó erkölcsisége, ami nem kis részben adott indíttatást a Reformációnak, s a tagság látta szükségesnek a tárgyban említeni a Szent Inkvizíció és a keresztény civilizáció szoros kapcsolatát, valamint a 40 magyar református prédikátor elítélését gályarabságra.. Egyebekben szó esett Kollonich Lipót bíboros-érsek magyarságot illető terveiről. Valamely túlművelt külső tagunk említette Voltaire nevét is, aki hívő létére módfelett utálta és keményen bírálta a katolikus egyházat. Az már csak szinte ráadás a fényességes semjéni egyház társadalmi hasznának nagyobb dicsőségére, hogy napja-inkban a vizsgálatok ezrével tárják fel katolikus papok gyalázatos pedofil vétkeit, leg-utóbb éppen például Franciaországban. Magyarországon természetesen nincs ilyesmi. Mármint egyházi vizsgálat. Nálunk egyházi-üdülő avatás van és Semjén szónoklat. A tagság korsójával az asztalt verte, és büntetést követelt!

Márpedig a magyar sörpárt előtt világos: itt az ideje, hogy Magyarország visszatérjen VII Gergely korához, amikor a pápa a világuralomért harcolt IV Henrik német-római császárral. (No persze nem Ferenc pápa kell, ő nem jó, ő keresztény keresztény.) Orbán pápa kell!

(A bejegyzés eredetileg a Respublika.hu-n jelent meg.)

Hasonló

Az „alaptörvény” végóráiban egyre fenyegetőbb a hangnem — Lapzsemle

 

5 thoughts on “Napló Hungarikum 1.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük