Napsugaras ígéret a hét második felére – Időjárás előrejelzés

Végre a sok rossz, borongós mondat mellé odatehetünk valami igazán pozitív ígéretet is. Tévedés ne essék, a napokban sem tör ki a tavasz, de legalább azért ránk mosolyog -ha bágyadtan is- egy kevés nap.

Szerdán

reggel ismét jellemző a párásság, sűrűbb ködfoltok képződtek, elszórtan előfordul ónos szitálás, hószállingózás. Északnyugaton lehetnek már ekkor is derült területek. Napközben, a nyugati és középső országrészben élénkülő északnyugati, keleten mérsékelt délnyugati légmozgás mellett már nagyobb területen kialakuló napsütésben bízhatunk. A keleti, különösen az északkeleti térségben továbbra is maradnak egész nap szürke rétegfelhős tájak elszórtan szitálásokkal, hószállingózásokkal. A magasabb hegycsúcsok emelkedhetnek a felhőréteg fölé.

Éjszaka mérsékelt, a Dunántúl térségében élénkebb északnyugati szél fúj. Nyugaton többnyire csillagfényes égbolt a valószínűbb, gyengül a párásság, míg keleten továbbra is lesznek ködös, erősebben párás körzetek.

Csütörtökre

az északi széllel beáramlott szárazabb levegőnek köszönhetően az ország túlnyomó részén napsütéses vagy ritkuló párásságon át derengő, szűrt napsütéses idő a valószínűbb. Északkeleten bizonytalanabb a rétegfelhőzet elvékonyodása. Ott továbbra is maradhatnak egész nap borongós, szürke, hideg területek. Legyengül, ismét déliesre fordul a légmozgás.

Éjjel, a Dunántúl északi térségében élénkebb délkeleti szél várható, másutt marad a gyenge légmozgás. Csillagfényes, párás és ködös, ködfelhős területek egyaránt előfordulnak. Utóbbi jellemzőbb lesz a keleti országrészben. Országszerte fagyos lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

  • szerda reggel -4 – -2,
  • szerda délután +3 – +6, északkeleten -1 – +2,
  • csütörtök reggel -4 – -1 fok körül alakul.

Folytatás:

Pénteken is valószínűbbnek látszik a párásság eloszlása, több-kevesebb-erősebb-szűrtebb napsütés előfordulása. Továbbra is az északkeleti térségében a legbizonytalanabb a szürke rétegfelhőzet feloszlása.

Szombatra gyenge melegfront érkezése körvonalazódik élénkebb délies széllel, borongós idővel, szórványosan esővel, északon kevés havas- és ónos esővel. Délnyugat felől enyhülésre van kilátás, míg északkeleten még várhatóan tartja magát a hideg.

Vasárnap csapadék nem valószínű. Változó, szakadozó felhőzet mellett további enyhülés ígérkezik. Délnyugaton, délen várható több napsütés, enyhébb, míg északkeleten a felhősebb, hidegebb, évszakos átlagnak megfelelő hőmérsékletű idő.

Jövő hét első napjaiban további enyhülésre, változóan napos-felhős időre készülhetünk. Északkeleten is enyhül, de kisebb mértékben, mint a déli országrészben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük