Sorting by

×

Napsütés, némi fagy és eső – ilyen idő vár ránk április utolsó hétvégéjén!

Akik hétvégén bekuckózást terveznek, azok ne is figyeljenek ránk, de akik úgy döntenek, hogy kidugják az orrukat a lakásból, mindenképpen olvassák el, mire számíthatnak. Lesz itt minden, napsütés, eső, hideg, meleg, szóval áprilisi vegyesvágott.

Szombaton alapvetően napos idő lesz jellemző, kisebb gomolyfelhősödésekkel

Északon délután növekedni kezd a magas szintű felhőzet. Csapadék általában nem hullik, de az északkeleti határszélen, kis eséllyel, nem kizárt gyenge zápor. Országszerte gyenge marad a légmozgás. Kissé hűvös lesz a délután.

Éjjel további felhősödés várható észak felől. Északon, északkeleten előfordulhat kisebb eső. Marad a gyenge légmozgás. Kevésbé lesz hideg a hajnal.

Vasárnap eleinte erősebben, majd mérsékelten felhős idő várható, gyakori napsütéssel

Elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, itt-ott akár zivatar sem kizárt. Délután kissé élénkül az északnyugati szél. Éjszaka nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon helyenként elered az eső.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

  • szombat reggel 0 – +4,
  • szombat délután +14 – +19,
  • vasárnap reggel +4 – +7,
  • vasárnap délután általában +14 – +16, de délen +16 – +19, északkeleten +10,
  • hétfő reggel 0 – +7 fok körül alakul.
illusztráció: eumet.hu

Legvalószínűbb folytatás

  • Hétfőn döntően erősen felhős, borongós idő ígérkezik, néhol kisebb esővel. Északon lehet napsütés.
  • Kedden eleinte az ország északkeleti felén számítani lehet napsütésre, de fokozatosan délnyugat felől újból beborul az ég, és főként a Dunántúlon eső is előfordulhat. Megélénkül a délkeleti szél.
  • Szerdán elszórt záporokra, délen zivatarra is számítani kell, de időszakos napsütésben is lehet bízni. Gyenge, mérsékelt délnyugati szél fúj.
  • Csütörtökön sok felhő, eső, záporeső, helyenként zivatar valószínű. Északon hűvös idő ígérkezik, míg délen 20 fok is lehet.

Biometeorológia

Szombaton frontmentes, eseménytelen, de hűvös idő várható. A frontra érzékenyek nem számíthatnak ezen a napon időjárás okozta jelentősebb egészségügyi panaszokra. Aki mégis komolyabb problémákat tapasztal, az forduljon orvoshoz, mert nagy valószínűséggel nem az időjárás áll ennek hátterében. Kirándulásra alkalmas időjárás várható. A szabadban tartózkodva öltözzenek rétegesen, mert alul öltözve könnyen megfázhatunk.

Vasárnap egy gyenge hidegfront lesz felettünk, gyenge hidegfronti hatással. A változó felhőzetből szórványosan fordulhatnak elő gyenge záporok. A frontra érzékenyeknél előfordulhat kisebb fejfájás. Jelentős élettani hatása a frontnak nem valószínű. Amennyiben hosszabb ideig a szabadban tartózkodunk, érdemes esernyőt magunkkal vinni, bár tartós, és jelentős eső nem várható sehol az országban.

 

eso

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.