NAV: csalók a láthatáron, ne dőljön be nekik!

Értjük mi, hogy a csalóknak is haladni kell a korral és élniük is kell valamiből, de tegyünk meg mindent azért, hogy ne belőlünk! Ha mindannyian kikosarazzuk őket, egyszer biztosan rájönnek, hogy “munkát kell váltaniuk”!

Céljuk: az Ön pénztárcája!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arra hívja fel a figyelmet, hogy csak a hulladékszállítási díjnál felhalmozódott tartozás behajtása tartozik a feladatai közé, más rezsitartozás, így

az áram- és gázdíjtartozás behajtása nem; ezeket polgári jogi követelésekként bírósági végrehajtó kezeli a közös költséghez és a vízdíjhoz hasonlóan.

Az adóhatóság kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta,

az sms-ben és e-mailben érkező, adóvisszatérítéssel „kecsegtető” adathalász üzenetek után új módszerekkel próbálkoznak a csalók: telefonon rezsitartozásra hivatkozva kérnek adatokat, nem ritkán pénzt a gyanútlan ügyfelektől.

Legyenek résen!

A hatóság kéri, hogy senki ne dőljön be a trükknek,

a NAV nem hajt be áram- és gázdíjtartozást.

Hangsúlyozták:

egy esetleges NAV-végrehajtást szinte mindig megelőzi egy hivatalos levél, amelyben a hatóság felszólítja az adózót elmaradása befizetésére. Jelezték, a NAV munkatársai, ha esetleg személyesen keresik fel az ügyfelet, minden esetben szolgálati igazolvánnyal igazolják magukat.

Friss!