Navracsics, a véleménytelen – nyilatkozott, de minek?

Navracsics Tibor sokszor megüthette a bokáját, hiszen nem egyszer különvéleményt fogalmazott meg, ami merőben eltért pártjáétól és ezt a Fideszben nem szeretik. Most mindenki megelégedésére úgy válaszolt a kérdésekre, hogy nem mondott semmit.

Az egykori miniszterrel a Pesti Hírlap próbált olyan interjút készíteni, amiben elmondja a gondolatait az embereket érdeklő dolgokról is. Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának kormánybiztosi minőségében nyilatkozott a portálnak Navracsics Tibor. Ez azért fontos információ, mert az egykori miniszter és uniós biztos csak és kizárólag erről volt hajlandó beszélni az interjúban.

Idézet következik:

Pesti Hírlap: Kérdeznék a járványügyről, hogy mi a véleménye a…

Navracsics Tibor:

Nincsen véleményem ezzel kapcsolatban, én a gazdaságfejlesztésért vagyok felelős, illetve az Európa Kulturális Fővárosa projektért.

PH: Oktatási biztos volt az Európai Bizottságban…

NT: Régen, de már lezártam azt az időszakot.

PH: Mit gondol az SZFE ügyéről?

Mint kormánybiztos, semmilyen véleményem nincs ezzel kapcsolatban. Az állampolgári véleményemet nem a sajtóban fogom elmondani, hanem a barátaimnak.

PH: Még egy kérdésem lenne, ön szerint Nyugaton lemondana egy politikus egy olyan ügy után, mint Szijjártó Péter jachtozása?

Nem az Észak-Dunántúlon történt ez a jacht-ügy, tehát nem foglalkozom vele.

Érdemben is szólt azért pár szót

Arról, hogy miként eshetett rá a választás új feladatkörében azt gondolja, hogy

Tudja, én dunántúli vagyok, veszprémi, és mint említettem, az Európa Kulturális Fővárosa programot vezetem kormánybiztosként. Ehhez kapcsolódik az észak-dunántúli gazdasági övezet. A kettő kiegészíti egymást, úgyhogy nem láttam benne különösebb ellentétet.

Mi is az pontosan?

Alapvetően koordinatív a feladat, a térségben lévő önkormányzatok, gazdasági szereplők, civil szervezetek tevékenységét kell olyan mértékben koordinálni, hogy az egy egész régió számára jól értelmezhető tervvé és cselekvéssé váljon.

Navracsics elmondta még, hogy

a gödi Samsung-gyár különleges gazdasági övezetté nyilvánítása nem az ő döntése volt, és nem is ismeri azt, aki meghozta ezt a döntést.

Forrás

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük