Nazdrarovje, Kedves Vezető! Szabadság, elvtársak, szabadság!

Tállai államtitkár úr, ahogy mi, egyszerű, természetközeli alattvalók ezt mondanánk: fajtájának kitűnő egyede. Lakájnak is kitűnő, szépen öltözik, követi az éppen esedékes illiberális divatot. Ja! Divat!

Büszkén mondhatjuk, megérte a svájci magániskola,

még akkor is, ha vért pisáltunk, annyiba került nekünk, de, hogy az isten áldja meg Récsölke két dolgos kezét, ilyen outfitje egyetlen libernyák európai kormánynak sincs.
Talán Észak-Korea. Az lehet még versenyben valameddig, de az is legfeljebb, ha Kim Dzsong Un fodrásza miatt. Nemtom ki lehet, de király kis fészket varázsol rendre az ázsiai cimbi fejére. Állítólag kötelező lett az egész országban a viselet. Hogy nem röhögik el magukat, egymást látva, nem is értem.

De ne menjünk a világ végére, ha nem muszáj

Elég bolond a helyzet itt is. Annyira, hogy itt meg a négy számmal nagyobb, Armani-cucc a menő, már így kormányilag. Nem tudható mi az rajtuk, néhányan az utcában öltönyre tippelnek, de az esése miatt nehéz ezt biztosan állítanunk. Ránézésre akár bokáig érő esőkabát is lehet, csinos harmonikaszerű kantárosgatyával, nem kizárt még a mangalicaszerelő úr honosította meg az uraságok között, mert ő még nagy divatguru, de ki tudja, én, sajnos nem értek ehhez a konzervatív-kereszténydemokrata-illiberális világhoz. Csinos, és kész.

Szóval Tállai András forever!

Merthogy, ma már neki (is) köszönhetjük, hogy ami tegnap még hiú ábránd, ma bizonyosság: a pálinkaszabadságharcot megnyertük!

A jövő évtől minden nagykorú magyar állampolgár háztartásonként évi 86 liter gyümölcspárlatot főzhet le magánfőzésben adómentesen.

Mondjuk, kis lépés ez nekünk, a végtelenül hálás népnek,

mert bárhogy is számoljuk, ez csak alig több mint két deci naponta. Ez ugyan masszívan az, nincs kecmec, meg vasárnap, bár, azt mondja a szomszéd Pista, ebben a talpig bolond diktatúrában, ez mégsem valami sok. Ő az alkoholista, neki hiszek. Bár, ha nagy a család, és például van, aki gyanútlanul nem issza meg a napi fejadagot már kora reggel, vagy a szomszéd elkódorgott, tudomisén, 1-2 év után, hm…a Kedves Vezető szabadságharcának hála, majd törvényszerűen romló nemzeti májfunkciók, viszont még a kollektív besárgulás, a cirózis előtt néhány literrel, nnna, akkor jön el az igazi szittya-kánaán!

Akkor fogjuk csak imába foglalni a Kedves Vezető, meg még Tállai államtitkár úr nevét is!

 • A fenébe a világ legmagasabb szegényadójával, az áfával,
 • az üzemanyag horror jövedéki adójával,
 • a rothadó egészségüggyel,
 • a megszívatott egészségügyi dolgozókkal-, pedagógusokkal-, melósokkal,
 • a széttaposott oktatással,
 • a vágtató inflációval,
 • a sajtószabadsággal,
 • egyáltalán a szabadsággal,
 • az önkormányzatok legyalulásával.
 • csodába a munkanélküliséggel a kilakoltatásokkal,
 • a tőlünk rabolt-síbolt-capcarált ezermilliárdokkal,
 • a karmelita kolostorral és a benne pöffeszkedőkkel,
 • a bekerített Balatonnal,
 • az elrekvirált kastélyokkal, kivásárolt Andrássy úti palotákkal,
 • a törvényi szintre, művészi magasságokba emelt kormányzati tolvajlással.
 • nyavalyába, ha a kölykök már rég elmenekültek, vagy éppen most tervezik ugyanezt, a világ normálisabb-boldogabb felére, bárhova, csak el innen.

Nem számít itt semmi

Ugyan, egyre inkább a zsigereidben érzed: vélhetően egy kuplungos társaság ragadta meg a kormányrudat, szorítja körmeszakadtáig és vezet minket a szakadékba…

de, kit érdekel, mikor ekkora össznemzeti öröm ért minket, mikor Tállai államtitkár tekintetes úr vasárnapját, a tyúkhúslevesét feláldozva örvendezteti meg győzelemre éhes népét: Nyertünk!

Nem tudom, Kim Dzsog Unék Koreában mivel lövik magukat, az ő bajuk. A pálinka kell.
De ott, ahol egy gyanúsan szétesett politikai kalandor, a keresztapa, Kedves Vezetővé, Tállai államtitkárrá vált, a szent család ugyanott, egy az egyben nemzeti tőkésosztállyá lényegült, Mészáros naccs’úr, meg a nemzeti tőkésosztály zászlóshajójává vált, a maga faék egyszerűségében, na, ott nagyon kell a pia.

Öcsém, ezt az egész dágványt, ezt a szürreális, beteg, hibbant, őrült rendszert józanul elviselni, tényleg képtelenség.

Nazdrarovje, Kedves Vezető! Szabadság, elvtársak, szabadság!

orbán

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük