Ne akarjon szülni hétvégén Celldömölk környékén – a szülészet orvoshiány miatt zárva!

Dübörgő országunk egészségügye recseg-ropog, Celldömölkön például nem újdonság, hogy lasszóval sem lehet orvost találni. Az élelmes kórházvezetés úrrá lett a hiátuson és hétvégére aneszteziológus híján zárva tartják a szülészetet.

Kásler doktor és a többi skac bizakodó – a mi bőrünkre

A celldömölki kórházban nincs aneszteziológus, az elérhető szakemberek a 45 kilométernyire fekvő Szombathelyről érkeznek, de csak hét közben. Hétvégén még ők sem dolgoznak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház helyi telephelyén. A kórház vezetése most úgy döntött, hogy péntek estétől hétfő reggelig a szüléseket a félórányira lévő megyeszékhelyre irányítják. Hétvégén viszont mindössze egy mentőautója van az intézménynek, amely nem csak Szombathelyre megy, további 30 településen is szolgálatot teljesít – írja a zoom.hu.

Körlevélben értesítették a dolgozókat, amit egyikük továbbított a portálnak. Személyazonossága és munkaköre nem publikus.

„A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Celldömölki telephelyén az aktív szülészeti-nőgyógyászati osztály működéséről

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Celldömölki telephelyén az aktív szülészeti-nőgyógyászati osztály működésével kapcsolatban a következőket rendelem el:
– 2018. június 20-tól visszavonásig péntek 16.00 óra és hétfő 08.00 óra között a szülések Szombathelyen történnek.
– Az osztály orvosi ügyelete és az ápolási ellátás változatlan formában működik a hétvégén is. 
– Hétfőtől péntekig az aneszteziológiai és a neonathologiai ellátást a szombathelyi osztályok orvosai biztosítják. A beosztásért az adott osztály osztályvezető főorvosa (Dr. Schaffer Éva és Dr. Csákváry Violetta) felel.
– A betegek megfelelő irányításáért a Celldömölki Szülészeti osztály osztályvezető főorvosa felel.
– A helyzetet szeptemberben a kórház vezetése újra értékeli.

Szombathely, 2018. június 18. Dr. Nagy Lajos főigazgató”

Dr. Nagy nem beszél

A portál próbálta elérni az igazgatót, aki miután megtudta, miért keresik, letette a telefont. Később arra hivatkozott, hogy már beszélt sajtómunkással, szintén kitért a válaszadás elől. Tipikus módszer, nemzeti vezetőink sem teszik másként.

Az anonimitás létkérdés 2018 Magyarországán

Egy manapság bátor-számba menő dolgozó szeint

„Hétköznap még leküldenek egy aneszteziológust Szombathelyről, hétvégén már nem tudnak. Ezért döntöttek úgy, hogy péntek délutántól hétfő reggelig, ha olyan az eset, fel kell vinni a pácienst Szombathelyre szülni. Tavaly még volt egy aneszteziológusunk Celldömölkön, ő 365 napból 365 napot ügyelt egy évben, mindennap bebiciklizett hozzánk. Már nyugdíjba ment, az egészségügyi állapota is leromlott”

Csak szépen sorban tessenek rosszul lenni!

„Napközben 12 órára még van két kocsi, éjszakára és hétvégére azonban csak egy mentőautó áll rendelkezésre a városban. Ezzel a mentőautóval kell bejárni a környéket.Több mint 30 település, körülbelül 50 ezer ember függ a mentőtől. Nyáron többen nyaralnak itt, jönnek a turisták, főszezon van, bálok, falunapok érik egymást, a fürdők tele vannak…”

Azért ne veszítsük el a nyugalmunkat, ha egy stadionban leszünk rosszul, jobb a helyzet!

(forrás: zoom.hu)

Várólista-csökkentés – gyógyíthatatlan az egészségügy?

Elátkozott egészségügy!

Minek pénz a magyar egészségügyre, ha az már így is világszínvonalú?

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük