Ne csodálkozzon, ha az utcán katonai konvojba fut – azt mondják: gyakorlat….

Ne arcoskodjon, szépen csendben engedjen az erősebbnek és álljon félre autójával, ha észre veszi, hogy egy katonai konvojnak látszó ízé állja útját. Ez komoly dolog: hadgyakorlat.

Bátor Harcos 2018

A Magyar Honvédség közösségi oldalán tudatja a lakossággal, hogy két nappal ezelőttől október végéig katonai menetoszlopok bukkanhatnak fel békés útjainkon.

Sziszi ki a fészkes fene ellen akar erős hadsereget?

 

“A Bátor Harcos 2018 gyakorlat szeptember 3-tól október 22-ig tart, a gyakorlat megkezdése előtt katonai menetoszlopok indulnak a Magyar Honvédség alakulataitól, az ország több pontjáról a Bakonyban található MH Központi Gyakorló- és Lőtérre. A gyakorlaton több mint ezer magyar és külföldi katona, illetve több száz technikai eszköz vesz részt.”

A harcjárművekből álló konvojok

előreláthatólag szeptember 6-án, csütörtökön és szeptember 7-én, péntek hajnalban indulnak útnak, és délelőtt érkeznek meg a gyakorlótérre a 47-es út, az M43-as, az M5-ös, az M0-ás és az M7-es, M8-as autópálya, a 8-as főút veszprémi elkerülő szakasza és az újmajori bekötőút érintésével. A menetoszlopok katonai rendész felvezetéssel közlekednek.

A Honvédelmi Minisztérium felhívja a figyelmet,

hogy az említett útvonalakon közlekedők a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai konvojokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását.

Egyszóval, ha csütörtökön, vagy pénteken pont akkor fut bele a hadgyakorlatra sietőkkel, amikor a gyereke az autóban ül, nyugtassa meg, ez nem filmforgatás és nem is támadták meg az országot, úgyhogy nyugodtan bemehet a suliba, lesz tanítás. Mindeközben azonban sebtiben álljon félre, mert…..

Németh honvéd! – ki a “hontámadó” ellenség?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük