Ne feledje! Hétfőtől kötelező a maszk, vagy valami ahhoz hasonló a budapesti közösségi közlekedésben

Hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fővárosi tömegközlekedés járataira a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében, a rendelkezés a 6 éven aluli gyerekere nem vonatkozik, nekik nem kötelező  a maszk viselése.

Maszk, maszk, maszk

Az új utazási feltétel betartásának elősegítésére Budapest tíz forgalmas csomópontján 60 ezer egészségügyi maszkot osztanak szét ingyenesen a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársai. A kezdeményezéshez a Magyar Református Szeretetszolgálat is csatlakozik, és első körben 5 ezer, később további 25 ezer maszkot adnak térítésmentesen a közösségi közlekedést használóknak.
A BKK tájékoztatása szerint maszkot osztanak a következő napokban reggel 7 és 9 óra között a metróállomás bejáratainál a Batthyány téren, a Deák Ferenc téren, a Nagyvárad téren, az Örs vezér terén, a Széll Kálmán téren és Újpest-központnál, valamint Kelenföld-vasútállomásnál, a Keleti pályaudvarnál, Kőbánya-Kispesten és a Nyugati pályaudvarnál.

Üzletektől a piacokig is…

Hétfőtől – a fővárosi operatív törzs korábbi döntése értelmében – a közösségi közlekedés járatai mellett a budapesti üzletekben, boltokban, piacokon, bevásárlóközpontokban, valamint a taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása.
A rendelkezés a 6 éven aluli utasokon kívül nem vonatkozik például azokra a járművezetőkre sem a közösségi közlekedésben, akik meg tudják tartani az utasoktól való legalább kétméteres távolságot, illetve akiket a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszköz választ el az utasoktól.

Egy hozzászólás itt: “Ne feledje! Hétfőtől kötelező a maszk, vagy valami ahhoz hasonló a budapesti közösségi közlekedésben

  • 2020.04.27 - 23:22
    Közvetlen hivatkozás

    Nem kötelező! Nem büntetnek ha nincs, max leszállítanak a buszról… Ma patikában és boltban is voltam maszk nélkül rám sem pislantott senki, tiszteletben tartották a döntésemet… 700 forint itt a maszk, utcán nem osszák, nem fogok ennyit küldeni más hülyeségére… elég hogy fertőtlenítőszert drágábban kell vennem… Kötelezővé akkor tehetik, ha hozzáférhetővé is teszik… és ezt itt mindenki érti a náci maffiakormány és csicskáival szemben…

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük