Ne gondolja, hogy leáldozott a miniszterelnöki megbízottaknak

Bakondi, Szili, Kerényi, és Hegedűs Zsuzsa is marad. Az viszont még nagy kérdés, megkapja-e ismét a romaügyeket a legkimutathatatlanabb tevékenységű korábbi miniszterelnöki biztos, Farkas Flórián.

A kérdésre válasz nem érkezett

Tíz napja üldözi a HVG a Miniszterelnökséget a kérdéssel, hogy árulják el: ki folytathatja a munkát az előző ciklus öt miniszterelnöki biztosa, tizennyolc miniszterelnöki megbízottja és tizenkét kormánybiztosa közül, tehát megújítja-e a kormány például Andy Vajna, Farkas Flórián, Kerényi Imre, Hegedűs Zsuzsa, Schmidt Mária, Szőcs Géza, Szili Katalin, Bakondi György, Deutsch Tamás, Tessely Zoltán és Giró-Szász András megbízását?

A kérdésekre – köztük arra is, hogy várható-e észszerűsítés/csökkentés a posztok számában – eddig semmilyen, még időt kérő válasz sem érkezett, a kormany.hu-ra viszont különösebb bejelentés, csinnadratta nélkül apránként elkezdték feltöltögetni, hogy ki kapja meg újra valamelyik tisztséget.

Pénteken a miniszterelnöki megbízottak listáját töltötték fel az alábbi 11 névvel:

Dr. Bakondi György megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: belbiztonsági kérdésekben történő személyes szaktanácsadás nyújtása.

Dr. Félegyházy-Megyesy Jenő József megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: a nyugati magyarság, NGO/jótékonysági szervezetek nemzetközi kapcsolatai és működései, az észak-amerikai kapcsolatok és az ezekre vonatkozó média/PR kérdések körében szaktanácsadás nyújtása.

Dr. Klinghammer István megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetése.

Dr. Szili Katalin megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: személyes közreműködés a határon túli autonómiaügyek egyeztetési eljárásaiban.

Hegedüs Zsuzsanna Gabriella megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: a társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával kapcsolatos kérdéskörökben szaktanácsadás nyújtása.

Kerényi Imre megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok elvégzése.

Kovács Miklós megbízatása 2018. május 18-ától 2018. december 31-éig érvényes. Feladata: az ukrán helyzettel összefüggő magyar külpolitikai stratégiát érintő kérdéskörben személyes tanácsadás nyújtása.

Nagy István megbízatása 2018. május 18-ától érvényes. Feladata: a hazai gazdaság mozgásterének bővítése és versenyképességének erősítése témakörben szaktanácsadás.

Nyitrai Zsolt megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolása érdekében nyújtandó személyes szaktanácsadás.

Szőcs Géza megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: személyes szaktanácsadás kulturális kérdések körében.

Tellér Gyula megbízatása 2018. május 18-tól érvényes. Feladata: szaktanácsadás a kormánypolitika társadalomelméleti hátterével, valamint a hazai és nemzetközi politikai folyamatok történeti és aktuálpolitikai vetületével kapcsolatos kérdéskörökben.

A miniszterelnöki biztosok rovatában ugyanakkor egyelőre egyetlen név sem szerepel, így Orbán Viktor számtalanszor támadott romaügyi biztosáé, Farkas Flóriáné sem, aki mellett korábban korábban következetesen kiállt a miniszterelnök.

A kormánybiztosoknál egyelőre öt név szerepel:

filmügyi biztos: Andy Vajna (már cklusok óta);

Budapestért és az agglomerációért felelős biztos: Fürjes Balázs;

a modern falvak programot koordináló biztos: Gyopáros Alpár (ő és Fürjes a Miniszterelnökség azonos titulust viselő államtitkárai);

az „egyes Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések” koordinációjával minap megbízott Seszták Miklós;                         

az aktív Magyarországért (korábban kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért) felelős Révész Máriusz.

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük