Ne hagyja átverni magát! Nem létezik otthoni koronavírus-gyorsteszt!

A gyógyászati segédeszközöket forgalmazó szolgáltatók országos szövetsége az MTI-hez eljuttatott közleményben hívta a lakosság figyelmét, hogy nem létezik otthon végezhető, diagnosztikai gyorsteszt a koronavírus (COVID-19) fertőzöttség kimutatására, így az a gyógyászati segédeszközboltokban nem kapható.

Nem létezik gyorsteszt!

Mint írták: a Forgalmazók az Egészségért Szövetség, a gyógyászati segédeszköz forgalmazó szaküzletek országos szövetsége, a szaküzletekből érkező visszajelzések alapján szükségesnek tartja tájékoztatni a lakosságot a koronavírus fertőzés kimutatására szolgáló gyorstesztekről szóló álhírek terjedéséről.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a korona vírus kimutatására szolgáló COVID-19 tesztről az interneten terjedő hírek alapján sokan úgy vélhetik, hogy létezik otthon végezhető gyorsteszt a fertőzés kimutatására. A koronavírus megbetegedés kimutatására alkalmas in-vitro diagnosztikai vizsgálat kizárólag klinikai és közegészségügyi laboratóriumi körülmények között, labordiagnosztikai eszközökkel végezhető

— fogalmazta, hozzátéve:

Ne vásároljanak se drogériákban, se interneten „otthon végezhető gyorstesztet”!

Kiemelték:

otthon végezhető koronavírus gyorsteszt nem létezik, az sem gyógyászati segédeszköz boltokban, sem gyógyszertárakban nem kapható.

Hangsúlyozták továbbá:

ha megbetegedés tüneteit észleli magán, forduljon orvoshoz. Az állami egészségügyi ellátó rendszerben, amennyiben indokolt, elvégzik a szükséges vizsgálatokat, így a korona vírus fertőzés kimutatására szolgáló laboratóriumi vizsgálatot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük