Ne hazudozz az oltásról! Bekeményít a Facebook - Városi Kurír

Sorting by

×

Ne hazudozz az oltásról! Bekeményít a Facebook

A Facebook hétfőn bejelentette, hogy szigorúbb intézkedéseket tesz a a Covid 19 oltás  okán közzétett hamis  információk visszaszorításáért, és közölte, hogy többet fog tenni annak érdekében, hogy a felhasználók pontos információt kaphassanak az oltásokról, és azok beadatásának lehetőségeiről.

Hirdetés

Csak keményen!

Kang-Xing Jin, a Facebook egészségügyi vezetője egy blogbejegyzésében elmondta, hogy azon fognak munkálkodni, hogy a platformjain lévő felhasználók minél mélyebben meg bízzanak a koronavírus elleni oltásokban. A cég közölte, hogy kibővítette a vírusról és az oltásokról a Facebook és Instagram bejegyzéseiben tett tiltott hamis állítások listáját. Bejelentette, hogy a eltávolítják mindazok fiókját akik terjesztik terjesztik hamis információkat.

A teljes lista itt érhető el, de lássunk néhány kiragadott példát:

 • Ember alkotta a koronavírust
 • Azt is, törlik aki azt állítja, mérgező az oltás
 • Azt is, aki az oltásokról azt mondja: autizmust okoznak.
 • Tilos olyasmit írni, hogy az adott betegség elkapása kevésbé veszélyes, mint az oltás
 • Törlik azokat a posztokat is, amelyekben azt mondják, a vakcinák nem megfelelőek azon betegségek ellen, amikre kitalálták őket

“Hosszú út áll még előttünk, és 2021-ben arra összpontosítunk, hogy támogassuk az egészségügyi vezetőket és a köztisztviselőket azok munkájában, hogy emberek milliárdjait oltassák be a COVID-19 ellen”

– mondta Jin közleményében.

120 millió dolláros támogatás

Októberben a Facebook már bejelentette, hogy megtiltja azokat a hirdetéseket, amelyek elriasztják az embereket az oltás  beadatásától, de abbahagyta az oltásokkal kapcsolatos félretájékoztatást terjesztő felhasználók bejegyzésének betiltását.

Tény, hogy  a Facebook-ot évek óta bírálják, amiért nem tettek eleget az oltóanyag-hamisítványok terjedésének megakadályozásáért.

A Facebook közölte, hogy 120 millió dollárnyi hirdetési kreditet ajánl fel

“annak érdekében, hogy az egészségügyi minisztériumok, a  civil szervezetek és az ENSZ-ügynökségek  világszerte elérjék az emberek milliárdjait a COVID-19 vakcinával és a megelőző egészségügyi információkkal”.

Rendszereit arra is felhasználja ígéri a paltform, hogy megbízható információkra és forrásokra irányítsa a felhasználókat az oltóanyagok és azok beadatása kérdésében.

“Amikor az emberek oltóanyaggal vagy a COVID-19-hez kapcsolódó tartalmat keresnek a Facebookon, akkor releváns, mérvadó eredményeket hirdetünk, és harmadik féltől származó forrásokat biztosítunk ahhoz, hogy az embereket összekapcsoljuk az oltásokkal kapcsolatos szakértői információkkal”

– közölte a társaság.

“Az Instagramon, a mérvadó eredmények megjelenítésén túl a keresésben, az elkövetkező hetekben megnehezítjük a fiókok megtalálását a keresésben, amelyek visszatartják az embereket az oltástól.”

Forrás: abc.news

oltás

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Ne hazudozz az oltásról! Bekeményít a Facebook

 • 2021.02.14 - 16:00
  Közvetlen hivatkozás

  Es tessek mondani, en , a mezei facebook hasznalo attol ne riadjak meg, es ne higgyem azt, hogy valaki ram akar kenyszeriteni valamit, ami meg nem 100 %-os, hogyha a facebook azt terjeszti, hogy tobb milliard embert be akarnak oltani????? Szoval en akkor ne feltetelezzem, hogy a facebook-ot megvasaroltak a nagy gyogyszergyarto cegek, mert ettol remelnek meg nagyobb arbevetelt, pedig a vakcinajukj meg korantsem hibatlan???? Most mitol ne higgyem azt, hogy ram akarnak valamit globalisan eroltetni? Ismeretlen nagyhatalom? Ahol a WHO-s tedros lepacsiz a kinai kommunista part elnokevel, aki 2020. januar 14-en egy barati beszelgetesben megkeri tedrost, hogy meg ne hirdesse ki a pandemiat? Holott Kinaban ekkor mar tobb ezer ember elhunyt a december eleji megbetegedesekben? (Nem remhir, BBC doku, 1 oras TV riport). Ez egyebkent nem utkozik az informaciok szabad aramlasaval kapcsolatos torvenybe? Szolasszabadsag? Velemenynyilvanitasi szabadsag? Szoval a FB cenzurazni fog? Mindenesetre erdekes lesz.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.