Ne legyen kiakadva a parkolási díjakon, az Orbán-gépé 3.000.000.-/nap!

Amint arról beszámoltunk, csütörtök délelőtt felszállt és Londonba tart az a 17 milliárd forint értékű magángép, amellyel Orbán Viktor is utazott korábban Videoton meccsre, valószínűleg most is ez a helyzet ugyanis este Londonban játszik a Videoton a Chelsea ellen.

A rokkant-kártya nem érvényes?

Azt egyelőre nem tudni, hogy a magyar miniszterelnök is újra a gépen van, azt viszont a 168óra kinyomozta mennyibe kerül csak az, hogy a gép Anglia egyik legnevesebb luxusrepülőgép parkolójában áll. A 17 milliárdos repülő amiből évente csak 1-2 darabot adnak el a Royal Air Force, a brit királyi londoni bázisán szállt le, amely civil gépeket is fogad – írja a merce.hu.

London City Airport privát jet centerben – amit London legexkluzívabb repülőterének neveznek – egy ilyen Bombardier fogadása minimum 3050 fontba kerül, azaz csak azért, hogy leszállhasson, ki kell fizetni több mint egy millió forintot. Ezen felül a parkolása óránként 225 font (körülbelül nyolcvanezer forint). A katonai bázison ennél is drágább a landolás, nagyjából 5000 fontba kerül.

Ugyanide repült egyébként a gép a FIFA gála idején is, azon a rendezvényen Mészáros Lőrinc vett részt.

24.hu szerint bár Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtósa Garancsi Istvánt nevezte meg a miniszterelnök rendszeres vendéglátójának, a leggyakrabban Mészáros Lőrinc és állandó üzleti partnere, a Duna Aszfalt-tulajdonos Szíjj László használja a gépet.

A gépről…..

A Global 6000 típusú Bombardier egyébként tényleg a luxuskategóriába tartozik, a világ leggazdagabbjai is meggondolják az új gép vásárlását. Az ára becslések szerint 17 milliárd forint. Nem véletlen, hogy a kanadai székhelyű gyártó az idén alig egy-két darabot értékesített ebből a típusból. Az egyik eladott példány április végén, az országgyűlési választás után szállt fel a tengerentúlon, és első útja egyenesen Budapestre repült.

Frissítve! A gép már a levegőben…. Repül ma Orbán, vagy nem repül – az itt a kérdés……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük