Ne megszokásból közlekedj, mert például a szentendrei héven pórul járhatsz

Módosul a szentendrei HÉV közlekedése három májusi  hétvégén, pályakarbantartás miatt változik a H5-ös HÉV közlekedése a mostani, valamint a május 16-17-i és 23-24-i hétvégén.

Erre készülj!

A Szentlélek tér és Aquincum között a vonatok egy vágányon közlekednek az említett három hétvégén.
A Batthyány tér és Békásmegyer között, a megszokottól eltérően, 6 kocsis szerelvényekkel, napközben 10 helyett 20 percenként jár a HÉV.
A pályakarbantartás idején a HÉV Köles utcai közúti átjáróját lezárják.
Most szombaton és vasárnap, illetve május 16-án és 17-én a H5-ös HÉV-szerelvények a Szentlélek tér és Aquincum megállóhelyek között mindkét irányba a Batthyány tér irányú vágányon közlekednek, a Filatorigát és Kaszásdűlő megállóhelyen mindkét irányba a Batthyány tér irányú megállókban állnak meg.
Május 23-án és 24-én ugyanezen a szakaszon a H5-ös HÉV-szerelvények mindkét irányba a Szentendre irányú vágányt használják, Kaszásdűlő és Filatorigát megállóhelyen mindkét irányba a Szentendre irányú megállókban állnak meg.
A pontos menetrend a bkk.hu/menetrendek weboldalon vagy a BKK FUTÁR utazástervezőn tekinthető meg.

Miskolcra eljutni sem lesz egyszerű

A miskolci fővonal Rákos és Pécel, továbbá  Gödöllő és Hatvan közötti szakaszán péntektől június 19-ig folytatják a pályafelújítást, ezért a késő esti és reggeli hatvani elővárosi személyvonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A pótlóbuszok kapacitását úgy határozták meg, hogy az utasok egymástól legalább 1,5-2 méter távolságban tudjanak helyet foglalni rajtuk a fertőzésveszély elkerülése érdekében.
Bővebb információt a www.mav.hu/bphatvan honlapon lehet találni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük